Категорије
Актуелно

Dogovorena vlast u Budvi

Kako je „Vijestima“ potvrđeno, zbog epidemiološke situacije sjednica Skupštine opštine ne može još da bude održana, pa je dogovoreno da Carević donese odluke, koje će odbornici ovih partija, njih ukupno 20 na prvoj sjednici potvrditi

Predstavnici vladajućih partija u Budvi, Nove srpske demokratije, Demokrata, Demokratske narodne partije, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene i Prave Crne Gore dogovorile su se danas, da gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, što mu zakon dozvoljava, donese odluku o imenovanju upravnih odbora preduzeća i savjeta kulturnih ustanova, te donese odluku o budžetu i Planu investicija.

Ovim je postignut dogovor predstavnika partija koje se praktično pola godine nijesu saglasile .

Kako je „Vijestima“ potvrđeno, zbog epidemiološke situacije sjednica Skupštine opštine ne može još da bude održana, pa je dogovoreno da Carević donese odluke, koje će odbornici ovih partija, njih ukupno 20 na prvoj sjednici potvrditi.

Dogovor oko raspodjele članstva u upravnim, odborima direktora i savjetima praktično je ozvaničio postkoalicioni dogovor na kome će biti i ostale funkcije u izvršnoj vlasti biti raspodijeljene.

Kako je mandat upravnim, odborima direktora i savjetima prestao 7. februara to su se ključna opštinska preduzeća i kulturne ustanove u kojima ima gotovo hiljadu radnika našla u teškoj situaciji, jer ne mogu funkcionisati.

Nakon što Carević koliko danas ili sjutra imenuje odbore direktora i upravne odbore, oni bi odmah mogli održati konstitutivne sjednice i izabrati direktore.

Donošenje budžeta i Plana investicija je bilo neophodno kako bi izvršna vlast funkcionisala.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.