Категорије
Друштво

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донирало је четири возила за општине Андријевица, Беране, Бијело Поље и Плужине

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић, уручио је данас четири теренска возила са погоном 4×4 марке Дациа Дустер са комплетном опремом, Жељку Ћулафићу, предсједнику Општине Андријевице, Драгославу Шћекићу, предсједнику Општине Беране, у име предсједника Општине Бијело Поље, Милоњи Ракоњцу, командиру Службе спашавања и Мијушку Бајагићу, предсједнику Општине Плужине

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић, уручио је данас четири теренска возила са погоном 4×4 марке Дациа Дустер са комплетном опремом, Жељку Ћулафићу, предсједнику Општине Андријевице, Драгославу Шћекићу, предсједнику Општине Беране, у име предсједника Општине Бијело Поље, Милоњи Ракоњцу, командиру Службе спашавања и Мијушку Бајагићу, предсједнику Општине Плужине, са намјеном да се користе у оперативним активностима служби општине на пословима заштите становништва од природних непогода, у првом реду поплава, одрона и клизишта, али и пожара и других ванредних околности које се могу догодити.

Извршни директори Међународне банке за обнову и развој (ИБРД) одобрили су Грант Глобоалног фонда за заштиту животне средине (ГЕФ) и Фонда за посебне климатске промјене (СЦЦФ) у износу од 8,6 милона долара бесповратних средстава за регионални Пројекат „Управљање сливом ријеке Дрине на Западном Балкану“.

Пројекат се спроводи у државама слива ријеке Дрине (Црна Гора, Босна и Херцеговина и Србија). Средства опредијељена пројектом су се на основу техничких разговора представника држава са Свјетском банком подијелила по процентуалном учешћу држава у сливу Дрине. Црна Гора чини 32% слива ријеке Дрине.

У Црној Гори имплементациона јединица за спровођење пројекта је формирана у оквиру Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Пројектна имплементациона јединица састављена је од чланова иниституција Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управе за воде, Министарства финансија – Јединица за техничку подршку, Завода за хидрометеорологију и сеизмологију.

У наредном периоду биће набављена и опрема за друге активности, дефинисане као приоритетне за унапређење функционисања општина у домену интегралног управљања природним ресурсима у сливу Дрине.

Као наставак овог, покренут је нови пројекат Интегрални развој коридора ријека Саве и Дрине, у сарадњи са Свјетском банком, у оквиру кога ће бити покренути радови на регулацији Грнчара и Лима, кроз изградњу вишенамјенских обалоутврда, а у циљу заштите од поплава, јачања оперативних служби и заштите живота становништва.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.