Категорије
Култура

Što je nama naša borba dala

NARODNI MUZEJ RASPISAO JAVNI KONKURS ZA IZLAGANJE UMJETNIČKIH RADOVA

Narodni muzej Crne Gore raspisao je konkurs za treći segment izložbe „Što je nama naša borba dala” koji će biti otvoren 15. avgusta 2021. godine u Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić” na Cetinju. Izložba se organizuje povodom obilježavanja 80 godina od Trinaestojulskog ustanka i 70 godina od osnivanja Muzeja NOB-a.
Tema izložbe „Što je nama naša borba dala” ima direktan povod u antifašističkoj, revolucionarnoj borbi (1941-1945) i obilježavanju njenog 80-godišnjeg jubileja. Umjetnici mogu u konkretnom radu da se udalje od direktne teme, međutim, radovi moraju biti vezani za suštinske vrijednosti pojma borbe/slobode.
Izložbu čine tri segmenta: Umjetnički radovi na zadatu temu iz fundusa Narodnog muzeja Crne Gore (otvaranje 12. jula); Namjenski rađeni radovi umjetnika na zadatu temu po pozivu autorke izložbe (otvaranje 1. avgusta); Umjetnički radovi odabrani na konkursu (otvaranje 15. avgusta).
Izložba će se realizovati fazno/postupno, segment po segmet, da bi u konačnom činila cjelinu. Prvo će biti izloženi radovi iz fundusa NM, potom radovi umjetnika po pozivu i kao treći segment izložbe – radovi pripadnika mlađe generacije crnogorskih likovnih/vizuelnih umjetnika odabranih na konkursu. Pravo učešća na konkursu imaju akademski likovni umjetnici iz Crne Gore starosti do 35 godina. Fotografije radova ili nacrti/skice šalju se na mail: info@narodnimuzej.me do 15. aprila 2021. godine. Autorka projekta je direktorica Narodnog muzeja Crne Gore, dr Anastazija Miranović.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.