Категорије
Спорт

Lalošević čestitao Dan reprezentacija: Sport je najčistije sredstvo za ujedinjenje ljudi

„Jasno je da je za svakog sportistu nositi dres reprezentacije, najveća čast i privilegija, ali ujedno i odgovornost. Crnogorski sportisti su toj odgovornosti vrlo ozbiljno pristupili, te kroz svoje sportsko iskustvo, dostojanstvo, neosporan kvalitet i potencijal, nam omogućili da se ponosimo njima na svakom koraku Evrope i svijeta i na tome im hvala“, navodi se u saopštenjo

Direktor Uprave za sport i mlade Crne Gore Vasilije Lalošević čestitao je Dan reprezentacija – „dan koji slavi istinske vrijednosti sporta, kao i sportskog nacionalnog ponosa i dostojanstva“.

„Sportska djelatnost u sebi sadrži ogromnu moć, uči posvećenosti, disciplini i dovodi u kontakt različite kulture, koje kroz takmičarske izazove upoznajemo i učimo da poštujemo. Vrijednosti na kojima počiva sport, upravo predstavljaju osnovu za povezivanje u svakodnevnom životu.

S tim u vezi, Uprava za sport i mlade će uvijek nastojati da promoviše inicijative usmjerene na saradnju i podizanje svijesti o značaju sportske aktivnosti upravo sa ciljem pozitivnog uticaja koji isti ima na razvijanje međuljudske tolerancije i razumijevanja“, navodi se u saopštenju Uprave za sport i mlade.

„Ovogodišnji Dan reprezentacije je poseban, upravo jer koegzistira sa globalnom pandemijom koja je dovela našu, kao i brojne zemlje širom svijeta, u situaciju da stave još veći akcenat na segment zdravlja koji proističe iz bavljenja sportom, a koji ujedno u sebi sadrži i ono što predstavlja najjače oružje u borbi protiv COVID-19, a to su svakako solidarnost, osjećaj zajedništva i timski duh“, ističe se u saopštenju.

„Uprkos trenutnoj situaciji, sport nije stao. Prethodna godina obilovala je značajnim inicijativama od strane ključnih aktera crnogorskog sportskog polja, poput ‘Treniraj kod kuće’, kojima su najbolje prikazane njihove vještine snalaženja, čak i u uslovima koji nijesu bili tipični za sportski svijet. Da se sportsko znanje, kvalitet i želja naših sportista da pomognu svom narodu, mogu sprovesti i putem online platformi jasno su nam pokazali neki od naših najboljih reprezentativaca, te time dali primjer svima da se uz poštovanje mjera može i dalje voditi sportski način života.

Od značaja je naglasiti i da je 2021. godina, godina Olimpijskih igara, koje su po prvi put u istoriji odložene upravo iz gore navedenih razloga. Naši sportisti su pokazali ne samo spremnost da se prilagode pripremama koje su bile u skladu sa propisanim mjerama, već i da vrlo transparentno pokažu strpljenje, razumijevanje i društvenu osviješćenost povodom odgađanja istih. Dakle, naši sportisti su svoje sportske nade, želje i očekivanja za prethodnu godinu, stavili po strani te vrlo odgovorno pristupili ovoj situaciji što će se, uvjeren sam, i isplatiti.

Jasno je da je za svakog sportistu nositi dres reprezentacije, najveća čast i privilegija, ali ujedno i odgovornost. Crnogorski sportisti su toj odgovornosti vrlo ozbiljno pristupili, te kroz svoje sportsko iskustvo, dostojanstvo, neosporan kvalitet i potencijal, nam omogućili da se ponosimo njima na svakom koraku Evrope i svijeta i na tome im hvala.

Hvala i vama koji ste vjerni pratioci crnogorskog sporta, koji proživljavate svaku utakmicu srčano, predano i lojalno uz naše reprezentacije, vama koji dajete dodatni značaj svojim navijanjem i koji činite da sport bude upravo ono što je uvijek i bio, a to je najčistije sredstvo za ujedinjenje ljudi“, zaključuje se u saopštenju Uprave za sport i mlade.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.