Категорије
Друштво

Plužine: Raskopane ulice i nedovršena saobraćajnica – jedino što je ostalo od gradnje koju je započela EPCG

„Ovo je izuzetno ružna slika i za turiste i za građane, i problem je, sveukupno gledajući. Nije to neki veliki problem da se završi ovaj posao i stvarno ćemo tražiti da urade ono što je i do invenstitora i do izvođača radova. Ne interesuju me njihovi međusobni odnosi i obračuni, ali ovo mora konačno da se završi“, kategoričan je Mijuško Bajagić, predsjednik Opštine Plužine 7088 pregleda 38 reakcija 3 komentar(a)

Zbog velikog broja inficiranih koronavirusom Plužine su jedna od zatvorenih opština, pa turisti, kažu mještani, srećom neće vidjeti raskopane ulice i nedovršenu saobraćajnicu, čiju gradnju je prije nekoliko godina započela Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) na ime ugovorenih obaveza nastalih po osnovu izgradnje Hidroelektrane “Piva“ i potapanja teritorije opštine.

“Tender za prvu fazu raspisan je 2013. godine. Prije četiri godine Elektroprivreda je izabrala izvođača radova. Bilo je tu nekih opravdanih razloga, kada je u pitanju izvođač radova, ali nije u tolikoj mjeri koliko on kasni. U jednom momentu imovinsko-pravni odnosi nijesu bili svi do kraja dovedeni, pošto su revizijom projekta ustanovljena neka manja pomjeranja i samim tim je dovelo do usporavanja od godinu da bi se riješio taj problem. Sada je samo stvar do investitora i izvođača radova“, kazao je predsjednik Opštine Mijuško Bajagić.

Mijuško Bajagić
Mijuško Bajagić foto: Svetlana Mandić

Na nedavnom sastanku Bajagić je, kako je kazao, dobio čvrsto uvjerenje od izvođača radova da će prva faza saobraćajnice biti završena najkasnije do početka juna.

“Sramota je ovoliko da se radi. Ovo je izuzetno ružna slika i za turiste i za građane, i problem je, sveukupno gledajući. Nije to neki veliki problem da se završi ovaj posao i stvarno ćemo tražiti da urade ono što je i do invenstitora i do izvođača radova. Ne interesuju me njihovi međusobni odnosi i obračuni, ali ovo mora konačno da se završi“, kategoričan je predsjednik Opštine Plužine.

Podsjetio je da je 2010. godine potpisan ugovor između Opštine i Elektroprivrede o realizaciji preostalih obaveza EPCG prema opštini Plužine i da je krajnji rok za izvršenje obaveza bio 31. decembar 2014. godine, a da je do sada realizovano tek oko 25 odsto obaveza iz ugovora.

“Kada je u pitanju druga faza saobraćajnice, koja ide pored jezera i na magistralni put, Elektroprivreda do danas nije raspisala tender za izbor izvođača radova. Ništa nije rađeno po tom osnovu. Što se tiče priče oko kolektora još nijesu ni završili projekat do kraja, a ne da su počeli radovi, tu su i parking prostori u naselju, i sportski tereni. Na spisku nema mnogo objekata, ali sve su to vrijedni projekti koji traže velika sredstva. Možete i sami da zaključite kakva je dinamika u svemu tome vođena, kada ni za jedan objekat iz tih obaveza nije raspisivan tender, niti imaju u planu. Vidjećemo posle ove smjene vlasti. Nadam se da će morati da se preuzmu ove obaveze i da Elektroprivreda konačno završi sve što je dužna“, zaključio je Bajagić.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.