Категорије
Спорт

Bojana Popović: Ponosna sam na djevojke

Utakmica u Budimpešti je bila očekivano teška, a nakon sjajnog izdanja u prvom poluvremenu i pada koji je uslijedio u nastavku, Budućnost je u posljednjih deset minuta vratila fokus i utakmicu završila na pravi način, kazala je trener Bojana Popović nakon poraza (29:28) od Ferencvaroša u revanšu osmine finala DELO EHF Lige šampiona, poslije kojeg su naše šampioke proslavile plasman među osam najboljih u Evropi zahvaljujući trijumfu (22:19) u prvom duelu u Podgorici.

Popović je kazala da je ponosna na svoje izabranice, te čestitala njima, ali i svima u klubu i Crnoj Gori, jer je sezona bila puna problema i izazova, koje su djevojke prevazišle na pravi način i izborile se za dvomeč protiv trostrukog uzastopnog šampiona Evrope – Đera u četvrtfinalu.

“Očekivali smo ovakvu utakmicu. Odigrali smo perfektno prvo poluvrijeme u napadu i odbrani, govorile smo u poluvremenu da i u nastavku želimo da održimo isti nivo. Znale smo da će biti teško jer smo malo umorne i imale smo problema nekih 15 minuta. Nakon toga smo u posljednjih deset minuta meča vratile fokus i završile utakmicu na pravi način. Ponosna sam na ove djevojke, čestitke i njima i svima u Budućnosti i našoj državi. Teška vremena su iza nas, naša želja je bila da napredujemo i pokažemo da možemo da se borimo za svaku loptu, da uradimo nešto specijalno danas. To smo i uradile. Hvala svim mojim djevojkama, volim vas i ponosna sam na vas“, kazala je Popović.

Jovanka Radičević je bila najefikasnija u redovima našeg tima u Budimpešti sa devet golova, a na konferenciji za novinare nakon meča, nije skrivala zadovoljstvo zbog velikog uspjeha.

“Ponosna sam na moj tim jer smo od početka ove sezona imale mnogo loših stvari zbog povreda. Bilo je veoma teško igrati bez nekih ključnih igračica, ali sam ponosna jer smo svo ovo vrijeme živjele kao porodica i dale smo maksimum na svakom treningu i utakmici. Sa trenerom Bojanom Popović koja je za nas kao prijatelj, moram da kažem da smo srećne zbog nje i uzvratile smo joj na najbolji način. Veoma teška i naporna utakmica, prvo poluvrijeme je bilo nevjerovatno, bez ijedne loše stvari, ali u nastavku nijesmo bile dovoljno dobre. Zahvalnost svima koji su vjerovali u nas, ali i onima koji nijesu, jer su nam dali veću motivaciju“, kazala je Radičević.

Izvor: https://fosmedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.