Категорије
Актуелно

Marka Lalevića biraju za v.d. predsjednika opštine

Na stranačkim organima treba da se dogovorimo oko kandidata za predsjednika i potpredsjednika opštine iz redova SNP-a,jer ta mjesta pripadaju našoj partiji,a Lalević po zakonu funkciju vršioca dužnosti može da obavlja samo mjesec, kaže Tihomir Bogavac

– Na sjednici za vršilaca dužnosti predsjednika opštine imenovaće se jedini aktuelni potpredsjednik Marko Lalević, čime će lokalna uprava moći normalno da funkcioniše. Nakon toga na stranačkim organima treba da se dogovorimo oko kandidata za predsjednika i potpredsjednika opštine iz redova SNP-a, s obzirom da ta upražnjena mjesta pripadaju našoj partiji, jer Lavević po zakonu funkciju vršioca dužnosti može da obavlja samo mjesec dana – kaže za „Dan” predsjednik beranskog odbora SNP-a Tihomir Bogavac.

Paunović: Neće biti vanrednih izbora
Ukoliko u narednih mjesec dana ne dođe do izbora novog predsjednika opštine Berana, onda se, po sili zakona, raspisuju vanredni lokalni izbori. Šef odborničkog kluba SNP-a Mira Paunović uvjerava da do toga neće doći i da će lokalna vlast nastaviti da funkcioniše do kraja mandata koji traje još nekih godinu.
– Nema nikakve potrebe za plasiranjem priče koja se tiče raspisivanja vanrednih lokalnih izbora. Prije svega to bi bilo neozbiljno prema građanima koji su vladajućoj većini dali podršku. Na nama je da se na stranačkim organima dogovorimo oko kandidata za novog predsjednika opštine. Do tog rješenja ćemo sigurno doći jer mi smo ozbiljna partija koja radi u interesu svih građana – izjavila je Paunović za „Dan“.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.