Категорије
Актуелно

Lalević (PzP) narednih mjesec dana obavlja funkciju predsjednika Opštine Berane

Lalević (PZP) će obavljati tu dužnost dok Opštisnki odbor SNP, kojoj partiji to mjesto pripada, ne izabere novog kandidata, što se očekuje u najskorijem vremenu.

Skupština opštine Berane je glasovima vladajuće većine, odnosno koalicije Zdravo Berane (SNP, DF) i Demokrate, i još dva glasa iz opozicije, izglasala danas davanje ovlašcenja potpredsjedniku opštine Marku Laleviću da vrši poslove predsjednika u narednih mjesec dana.

Sjednica je zakazana po hitnom postupku zbog ostavke dosadašnjeg predsjednika Dragoslava Šćekića koji je preuzeo dužnost v.d. direktora Fonda zdravstva.

Lalević (PZP) će obavljati tu dužnost dok Opštisnki odbor SNP, kojoj partiji to mjesto pripada, ne izabere novog kandidata, što se očekuje u najskorijem vremenu.

Mada je sjednica zakazana iz tehničkih razloga, kako bi se neko ovlastio da potpisuje neophodna dokumenta za normalno i kontinuirano funkcionisanje Opštine, odbornici opozicione DPS su iskoristili priliku da otvore teme koje nisu bile na dnevnom redu i optuže lokalnu vlast za nezakonito poslovanje.

Iz redova vladajuće većine im je odgovoreno da kažu konkretno šta je nezakonito i da DPS koji je, kako su kazali, ostavio milijarde dugova na državnom nivou, najmanje ima prava da priča o nezakonitostima.

Opština Berane je ušla u izbornu godinu i redovni lokalni izbori bi trebalo da se održe do februara sljedeće godine.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.