Категорије
СНП

JOKOVIĆ ZA STANDARD: Predlog Krivokapića o rekonstrukciji Vlade pozitivan iskorak, smiriti tenzije u parlamentarnoj većini

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković u razgovoru za Standard je kazao da je potrebno uspostaviti čvrstu vlast koja će trajati koliko je i zakonska dužina mandata, te da je za SNP prihvatljiv koncept rekonstrukcije Vlade koji je ponudio premijer Zdravko Krivokapić. Joković ističe da je neophodno smiriti tenzije koje su očigledne u parlamentarnoj većini.

”SNP i ja kao njen predsjednik uvijek smo se zalagali za razgovore i mislimo da je put dogovora jedini način prevazilaženja nesuglasica u kojima se trenutno nalazimo. Kako u prethodnom periodu tako i u budućnosti ostajemo otvoreni za partije parlamentarne većine i naravno za Premijera Crne Gore jer smatramo da su neposredni razgovori najbolji vid komunikacije”, kazao je u razgovoru za Standard predsjednik SNP Vladimir Joković.

On je na pitanje kakva su očekivanja od konsultacija sa premijerom Krivokapićem, kazao da ono što očekuju i čemu teže od prvog dana jeste smirivanje očiglednih tenzija između parlamentarne većine i Vlade Crne Gore.

”Jer situacija potencijalne krize vlasti ne donosi dobro nikome, a ponajmanje građanima koji su 30. avgusta rekli NE DPS-u. Svakako, orbita našeg razgovora će biti rješavanje problema od ključnog značaja za Crnu Goru. Borba protiv COVID pandemije, ekonomski zaokret koji će voditi našu državu ka naprednom i prosperitetnom društvu”, rekao je Joković Standardu.

U konsultacijama sa premijerom Krivokapićem potrebno je, smatra Joković, pronaći mehanizam djelovanja koji će služiti kao temelj dogovora daljeg zajedničkog rada. SNP kao društveno odgovorna partija, ističe on, insistiraće na brzom i efikasnom prevazilaženju problema jer njihov primarni cilj jeste demokratizacija, oslobađanje institucija i bolji život svih građana Crne Gore.

”Mi smo kako u predizbornom tako i u postizbornim periodu u kontinuitetu pokazali da smo spremni za svaki dogovor uvažavajući sve okolnosti. Smatramo da je predlog rekonstrukcije Vlade premijera Krivokapića  pozitivan iskorak i u svijetlu zdravog dogovora za nas je i prihvatljiv”, odgovorio je Joković na pitanje da li je za njih prihvatljiva rekonstrukcija Vlade u granicama koje je premijer naveo.

Kako još ističe, s obzirom na to da su konsultacije i dogovori sa Premijerom tek u začetku, bilo bi neodgovorno davati javne ocjene šta je dobro, a šta nije.

”Ono što sigurno znam da je ispravno, jeste uspostavljanje čvrste vlasti koja će trajati koliko je i zakonska dužina mandata. Naša borba za bolje crnogorsko društvo traje već 23 godine, i građani su konačno dali potvrdu našoj politici na parlamentarnim izborima 30. avgusta. Zato smatramo da je poziv gospodina Krivokapića oko eventualne rekonstrukcije Vlade dobar, jer je to način implementacije ideje koja živi toliki niz godina”, zaključio je u razgovoru za Standard Vladimir Joković, predsjednik SNP CG.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.