Категорије
СНП

Šćekić vraća ćirilicu u Fond zdravstva

Direktor Fonda je u svom kabinetu postavio sliku manstira Đurđevi Stupovi, koji je sjedište Eparhije budimljansko-nikšićke

Vršilac dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore Dragoslav Dado Šćekić donio je odluku da zaposleni u ovoj ustanovi ubuduće koriste ćirilicu u svom radu.

U planu je i redizajn zvaničnog sajta, koji će imati opciju prebacivanja na ćirilično pismo.

Podsjetimo, Šćekić i koalicija „Zdravo Berane“ (SNP i DF) su 2014. godine dolaskom na vlast u Beranama bili prvi u Crnoj Gori koji su vratili ćirilicu u službenu upotrebu na zvaničnom sajtu Opštine i stranicama na društvenim mrežama, kada je riječ o lokalnim samoupravama i državnim institucijama.

Iako je ćirilica Ustavom Crne Gore navedena kao jedno od dva ravnopravna pisma, u zvaničnoj upotrebi je bila veoma rijetko.

Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta je dolaskom Vesne Bratić na čelo ovog resora promijenilo pismo na svom Fejsbuk profilu i sada je njegov naziv na ćirilici.

Šćekić je u svom kabinetu postavio sliku manstira Đurđevi Stupovi, koji je sjedište Eparhije budimljansko-nikšićke.

Dojučerašnjeg predsjednika Opštine Berane, imenovao je Upravni odbor Fonda 5. marta na funkciju direktora. Opštinski odbor (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Berane nedavno je tajnim glasanjem odlučio da kandidat za mjesto predsjednika Opštine bude aktuelni predsjednik Opštinskog odbora SNP-a Tihomir Bogavac.

Šćekić je potpredsjednik SNP Crne Gore.

Izvor: https://beraneonline.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.