Категорије
СНП

Joković: Neophodne radikalne promjene u Tužilaštvu

Joković je kazao da u SNP-u nemaju problem sa bilo kim iz Tužilaštva i sudstva, ali da smatraju da konačno treba krenuti sa rješavanjem i procesuiranjem svih onih zastarjelih afera koje su se dešavale u Crnoj Gori

Radikalne promjene u Tužilaštvu su neophodne jer je Crnoj Gori potrebna instuticija pred kojom će svi biti jednaki, poručio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

Joković je agenciji MINA kazao da u SNP-u nemaju problem sa bilo kim iz Tužilaštva i sudstva, ali da smatraju da konačno treba krenuti sa rješavanjem i procesuiranjem svih onih zastarjelih afera koje su se dešavale u Crnoj Gori.

„Svi znamo da je Tužilaštvo oslobodilo Miga Stijepovića uprkos tome što smo svi vidjeli snimak gdje on uzima oko 100 hiljada eura, da bi u Zeti kupovao glasove kako bi Demokratskoj partiji socijalista (DPS) obezbijedio većinu“, rekao je Joković.

On je kazao da nemaju povjerenje u Tužilaštvo, jer, nažalost, nema rezultata.

„Radikalne promjene u Tužilaštvu su neophodne i tužilački zakoni bi trebalo da budu usvojeni u ovom ili nekom drugom obliku“, naveo je Joković.

SNP je, kako je rekao, za to da niko ne bude zaštićen ili progonjen od Tužilaštva, jer je Crnoj Gori potrebno Tužilaštvo koje će sprovoditi pravdu i pred kim će svi biti potpuno jednaki.

Joković je komentarišući mišljenje Venecijanske komisije (VK), kazao da očekuje da neće iskomplikovati situaciju sa međunarodnom zajednicom i VK i da će Crna Gora konačno dobiti Tužilaštvo kakvo zaslužuje.

On je naveo da je potrebno svakako saslušati mišljenje međunarodne zajednice, ali da „država mora imati svoje dostajanstvo“.

„I kad su unutrašnje stvari u pitanju ne mogu da priznam da iko bolje poznaje, i osjeća stvarnu zbilju po bilo kom zakonu i bilo kojem drugom pitanju, od nas koji ovdje živimo“, poručio je Joković.

VK, kako je rekao, crnogorsko Tužilaštvo posmatra kao u svojim državama – da je to institucija.

„I njima je nepojmljivo da se ta kompletna institucija promijeni, međutim u nedostatku rezultata Tužilaštva i sudstva mi jednostavno nema povjerenje u njih“, rekao je Joković.

Upitan da prokomentariše najavu Demokratskog fronta (DF) da neće glasati ni za jedan zakon u parlamentu dok tužilački zakoni ne budu usvojeni, Joković je rekao da to donekle i ne čudi jer je DF pretrpio najviše nepravde od tog istog Tužilaštva, zbog „čuvenog i vjerujem arhiviranog „državnog udara“.

„Oni se možda osjećaju progonjeni od Tužilaštva pa zbog toga toliko insistiraju na usvajanju tužilačkih zakona. Vjerujem da možemo sjesti i naći način da se dogovorimo kako bi Crna Gora išla putem kakvim želi najveći dio građana Crne Gore“, kazao je Joković.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.