Категорије
СНП

SNP: Nećemo kritikovati rad Vlade u prvih 200 dana

Funkcioneri Socijalističke narodne partije Crne Gore su mnogo puta rekli da neće kritikovati rad Vlade u prvih 200 dana, kao što je i tražio premijer Krivokapić.

“U prvih četiri mjeseca rade Vlade kao pozitivne učinke vidimo, prije svega, usvajanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojim je jedno pitanje koje je dugo opterećivalo i dijelilo naše društvo, stavljeno ad acta. Zaduženje koje je obezbijeđeno odmah na početku rada Vlade omogućilo je da naši građani ne ostanu bez plata i penzija, jer je jasno da je DPS iza sebe ostavio ogromne probleme i dugove“, smatraju iz SNP.

Takođe, osnivanje nove avio-kompanije i obezbjeđivanje dva aviona smatramo dobrim korakom ka boljem pozicioniranju Crne Gore kao turističke destinacije, uz uslov da najveći dio radnika Montenegro Erlajnsa pronađe posao u novoj kompaniji.

Vlada je, kako ističu, pokazala jasnu namjeru da rješava socijalna pitanja podrškom nizu zakona koji se odnose na ovu oblast, kao što su obezbjeđenje dječijeg dodatka djeci do šest godina, obezbjeđenje besplatnih udžbenika za sve osnovce, povećanje minimalne zarade i staračkih naknada. To su sve rješanja čiji je cilj poboljšanje socijalnog položaja naših građana, koji je decenijama u DPS sistemu bio stavljan po strani.

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je počela i vlast je pokazala da više nema nedodirljivih i da svakog može stići ruka pravde.

Predložen je i budžet za 2021. godinu iako su mnogi sumnjali da će to biti urađeno i nadamo se da će biti reformski, te da će ispuniti očekivanja građana.

Što se tiče stvari koje bi trebalo poboljšati, sigurni smo da uvijek može bolje i više, ali s obzirom na naslijeđene probleme, kao i na brojne afere koje novi ministri svakodnevno otkrivaju, zadovoljni smo trenutnom dinamikom rada članova Vlade, poručuje iz SNP.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.