Категорије
Култура

Hercegnovski strip festival od 16. do 18. aprila

Strip vikend posvećen Tihomiru Tikulinu Ticu

Regionalne zvijezde devete umjetnosti Mirko Čolak iz Srbije, te Enis Čišić i Filip Andronik iz BiH, biće gosti ovogodišnjeg izdanja Strip vikenda u Herceg Novom, posvećenog zagrebačkom umjetniku i jednoj od najznačajnih ličnosti regionalne strip scene, Tihomiru Tikulinu Ticu.
Strip vikend, koji organizuje Hercegnovski strip festival (HSF) nazvan je „50 godina Tica”, a održaće se od 16. do 18. aprila, na više lokacija u ovom gradu.
– Tico je od prvog dana davne 2007. godine uz Hercegnovski strip festival, a ideja da se ove godine kada je on napunio 50 godina života, napravi događaj posvećen njemu, rodila se kao želja da se na neki način odužimo čovjeku koji je podržao naš festival od samog početka – poručuje Nebojša Mandić iz HSF-a. Uz Tica, Čolaka, Čišića i Andronika, na šestom izdanju Strip vikenda biće još nekoliko sjajnih autora. Zbog aktuelnih mjera i situacije oko epidemije virusa korona, odlučili su da im na ovom izdanju Strip vikenda gosti budu samo autori iz Srbije, BiH i Hrvatske, ali i stvaraoci iz Crne Gore.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.