Категорије
Друштво

Imenuju Bogavca za predsjednika Opštine

VLADAJUĆA VEĆINA U BERANAMA SAGLASILA SE OKO SAZIVANJA HITNE SJEDNICE LOKALNOG PARLAMENTA

BERANE – Iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije juče su poručili da su se stekli svi neophodni uslovi za sazivanje hitne sjednice lokalnog parlamenta na kojoj bi trebalo da se Tihomir Bogavac, iz redova te partije, izabere za predsjednika Opštine Berane. Kazali su da bi sjednica trebalo da se održi u nedjelju, 11. aprila, s obzirom na to da tada ističu svi rokovi da se nakon odlaska Dragoslava Šćekića imenuje novi predsjednik opštine.

– Obavili smo neophodne konsultacije unutar partije, kao i razgovore sa koalicionim partnerima, tako da će sjutra najvjerovatnije biti sazvana hitna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će naš kandidat Tihomir Bogavac biti izabran za predsjednika Opštine – saopštili su iz beranskog odbora SNP-a. To je juče za „Dan“ potvrdio i sam Bogavac rekavši da su se svi odbornici vladajuće većine u Beranama saglasili da mu ukažu povjerenje.

– Mislim da su usaglašeni svi stavovi unutar vladajućih struktura, što znači da nam preostaje da, u skladu sa zakonskim propisima, sprovedemo proceduru izbora predsjednika Opštine – naveo je Bogavac.

Predsjednik SO Berane iz redova Demokrata Novica Obradović naglasio je juče da čeka pisanu saglasnost svih odbornika iz redova vladajuće koalicije da će podržati Bogavca za predsjednika Opštine, pa da tek nakon toga zakaže sjednicu.

– Očekijem da mi se dostavi pisana saglasnost svih odbornika iz vladajuće većine i ja ću odman nakon toga sazvati hitnu sjednicu lokalnog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je izbor predsjednika Opštine. Ta saglasnost je bila neophodna kako bi odbornička većina vladajućih partija svojim glasovima izabrala Tihomira Bogavca za predsjednika Opštine, jer mi iz Demokratske Crne Gore ne bismo pristali da nam tu većinu obezbjeđuju odbornici opozicije – naglasio je Obradović.

Tajnim glasanjem, uz poštovanje epidemioloških mjera, većina članova Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije nedavno je odlučila da kandidat za predsjednika Opštine Berane iz redova te partije bude Tihomir Bogavac. On se već nekoliko godina nalazi na čelu beranskog odbora SNP-a, zauzimajući ujedno i poziciju komandira Službe zaštite i spasavanja. Od ukupno 145 članova Opštinskog odbora, za njega je glasalo njih 84. Njegov protivkandidat Miro Vešović, koji obavlja dužnost direktora opštinske Agencije za izgradnju i razvoj grada imao je 53 glasa. Dva listića su bila nevažeća, dok se šest članova Opštinskog odbra SNP-a nije odazvalo glasanju.

Izbjegli vanredne izbore
Dosadašnji predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić prije mjesec dana podnio je ostavku na to mjesto, i to pošto je imenovan za vršioca dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Nakon toga lokalni parlament je na sjednici zakazanoj po hitnom postupku ovlastio Marka Lalevića, iz redova Pokreta za promjene, da vrši funkciju predsjednika Opštine, i to u trajanju od najviše mjesec dana, onako kako to i zakon nalaže.

– Nastavićemo, zajedno sa koalicionim partnerima, da vršimo lokalnu vlast, onako kako to građani od nas očekuju i kako smo im to i obećali. Znamo da su se zluradi nadali vanrednim lokalnim izborima, ali im se ta želja nije ipunila, jer smo mi prije svega odgovorni ljudi – naveli su juče iz beranskog odbora SNP-a.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.