Категорије
СНП

Самарџић: Даћемо снажан допринос социјалној и дјечјој заштити, посебно особама са инвалидитетом

Према њеним ријечима, локални акциони план за особе са инвалидитетом представља такође снажан подстрек и одређене активности које ће организовати у наредном периоду а тичу се прије свега отварања канцеларије за особе са инвалидитетом већ почетком јуна

Брига о најрањивијим категоријама становништва свакако је велика обавеза али и један јако лијеп задатак, који кад се успјешно обави онда осјетите сатисфакцију и велико задовољство, казала је кандидат за одборника коалиције За будућност Херцег Новог Весна Самарџић.

„Као главни координатор изградње Дневног центра у Суторини, још од 2013. године када смо ишли у пројекат израде урбанистичког пројекта па до данас када имамо готов објекат на Суторини, могу да искажем задовољство због могућности које ће овај објекат пружити особама са инвалидитетом, односно дјеци и младима у ХН. Поред саме услуге дневног центра, у овом објекту ћемо трансформацијом установе обезбиједити и могућност да услуга буде пружена и особама старијим од 27 година, а иначе, у Суторини ћемо развити један посебан специјализовани центар који ће обједињавати разне врсте услуга и сервиса везано за особе са инвалидитетом“, наводи она.

Из коалиције За будућност Херцег Новог и Боке сматрају да на овај начин дају снажан допринос социјалној и дјечјој заштити, посебно када је најрањивија категорија у питању, па због тога у наредном периоду планирају и да уведу посебан сервис који ће се односити на помоћ у кући особама са инвалидитетом.

„Исто тако, новина коју ћемо увести у наредном мандату свакако ће се односити и на услугу и сервис ,,предах родитељству“ гдје ће родитељи моћи да оставе дјецу и до пет дана у потпуно уређеном простору који је прилагођен особама са инвалидитетом, а са којима ће боравити стручни радници, дефектолози, психолози, социјални радници и медицинско особље“, рекла је Самарџић.

Према њеним ријечима, локални акциони план за особе са инвалидитетом представља такође снажан подстрек и одређене активности које ће организовати у наредном периоду а тичу се прије свега отварања канцеларије за особе са инвалидитетом већ почетком јуна.

„Ту ћемо се поред основне базе података бавити пружањем свих оних услуга и координацијом и помоћи свим особама са инвалидитетом којима је та помоћ потребна а коју они сами нису у могућности да обезбиједе. Исто тако, оно што је значајно и што ће бити од велике користи је прилагођавање рампи, односно прилагођавање јавних површина изградњом рампи по тротоарима дуж Херцег Новог, Савине и херцегновске ривијере. Свакако, нећемо заборавити ни плаже, а оно што ћемо посебно потенцирати у наредном периоду је прилагођавање плажа за особе са инвалидитетом како на херцегновској ривијери тако и у Херцег Новом и Игалу“, каже она.

Самарџић је позвала све Новљане да уколико препознају квалитет и сигурност за све оне ствари које планирају да урадимо, када је и ова област у питању, да на локалним изборима 9. маја гласају за коалицију За будућност Херцег Новог и Боке, под бројем 4.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.