Категорије
Друштво

Radojević: Ne dozvolimo da se zaborave naši heroji

Naši časni preci su, navodi Radojević, kao i uvijek, i u tom vremenu bili na strani slobode, pravde i istine. Biti na toj strani ni tada, ni u bilo kom drugom vremenu, nije bilo lako.

Iz Saveza organizacije boraca Narodnooslobodilačkog rata Crne Gore (SOBNOR), povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, pozvali su članove i poštovaoce antifašističke borbe da delegacije od tri i više članova, uz poštovanje aktuelnih mjera, obiđu i ostave cvijet na spomenicima palih boraca.

“Pozivam sve opštinske organizacije boraca NOR-a 1941 –1945. god. i opštine u sklopu Glavnog grada Golubovci, da uoči Dana pobjede nad fašizmom 9. maja 2021. godine, uzmu učešće u akciji ‘Cvijet uz spomenik’. Ovaj datum nas podsjeća na veličanstvenu pobjedu antihitlerovske koalicije nad najvećim zlom u istoriji čovječanstva –fašizmom. Delegacija SOBNOR-a Crne Gore će tradicionalno toga dana položiti cvijeće na Spomenik Partizanu borcu na Gorici zajedno sa OBNOR 1941 – 1945 Glavni Grad Podgorica i pokloniti se sjenima narodnih heroja, oslobodiocima Crne Gore i Podgorice. U ovoj godini kada obilježavamo veliki jubilej – 80. godina od ustanka Crnogorskog naroda 13. jula 1941. godine, kada je crnogorski narod rekao „NE“! nacizmu i fašizmu”, naveo je predsjednik SOBNOR-a Radojica Radojević.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.