Категорије
Актуелно

Очекујемо сигурну побједу, јер Нови мора боље: Завршни скуп коалиције За будућност Херцег Новог и Боке

Ми нисмо никад издали, ми смо све вријеме знали и ко смо и шта смо, да смо Срби, да идемо у Српску православну цркву, да је наш патријарх Порфирије, да говоримо српским језиком и да не постоји та фотеља и привилегија због које бисмо издали гробове наших предака и уништили будућност наше дјеце“, поручио је Кнежевић

Коалиција За будућност Херцег Новог и Боке одржала је завршни скуп у Херцег Новом у сусрет локалним изборима 9. маја, са кога је поручено да Нови може и мора боље, да је наша коалиција кроз сарадњу са партнерима из Србије и региона створила могућност да ова туристичка сезона буде успјешна, као и да се кроз та партнерства регулишу проблеми који се годинама не решавају, а који муче грађане наше општине.

Такође, поручено је да је Херцег Нови српски град и да не постоји привилегија и фотеља због које би наша коалиција издала гробове наших предака и уништила будућност наше дјеце.

Носилац листе коалиције ,,За будућност Херцег Новог и Боке’’ Иван Отовић казао је да ова коалиција ,,не обећава, него ради’’.

,,Претходних дана смо показали да наш рад даје резултате, разговарали смо са челним људима туристичких организација Београда и Западне Србије, добили увјеравања да ће туристи из тога дијела Србије, као и из Републике Српске доћи у Херцег Нови’’, рекао је Отовић.

Он је поручио да је ова коалиција поносна на наше историјско наслеђе и због тога што смо дио јединственог српског народа, да причамо српски језик у српском Херцег Новом.

,,То не значи да не желимо сарадњу са другима, него да не дамо на себе’’, казао је Отовић.

,,Ако је Херцег Нови српски град, а јесте, ако је Херцег Нови град у коме су отпочеле литије, на приморју, у Зеленици, ако је Херцег Нови утемељен у вјери, онда је природно да Херцег Нови одабере такве представнике- да изаберу Ивана Отовића и његов тим из коалиције ,,За будућност Херцег Новог и Боке’’ зато што је она урадила највише на привлачењу туриста, а овај град живи од туризма. Наша делегација је била у Београду, Новом Саду, Милан Кнежевић и људи из коалиције су разговарали са пријатељима из Москве и добили чврста увјеравања да ће урадити оно што је у њиховој моћи да добијемо редовне летове, да се људи врате у Херцег Нови, да имамо пуне плаже и хотеле. Наставићемо и наредних дана да радимо како би овдје нормално профункционисао живот’’, поручио је Андрија Мандић, предсједник НСД и један од лидера ДФ.

Он је казао да ће извршити притисак на полицију Црне Горе да се зауставе ,,оне колоне које имају за крајњи циљ да униште туризам ове године у Црној Гори’’.

,,Влада је дужна да обезбиједи да нема никавих протеста на приморју, јер овдје треба да се зарађује, да се запосле наша дјеца, да се обезбиједе плате и то можемо да урадимо и одговорност је на влади да то омогући’’, рекао је Мандић.

Предсједник ДНП и један од лидера ДФ, Милан Кнежевић, казао је да је Херцег Нови свих година таме и окупације био симбол отпора, чији барјак ДПС и Мило Ђукановић никада нису могли скинути са ваших светих зидина.

,,Уздигнута чела, гледајући вас у очи, заједно са лидерима ДФ и наше коалиције могу да вам поручим да Херцег Нови нераскидиво стоји уз идеологију, изворни програм и наше људске принципе, којих се нисмо одрекли ни у тренуцима када је било најтеже. Ми нисмо никад издали, ми смо све вријеме знали и ко смо и шта смо, да смо Срби, да идемо у Српску православну цркву, да је наш патријарх Порфирије, да говоримо српским језиком и да не постоји та фотеља и привилегија због које бисмо издали гробове наших предака и уништили будућност наше дјеце“, поручио је Кнежевић.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.