Категорије
Друштво

Bogavac: Opština Berane je spremna da podrži ponovno pokretanje Rudnika uglja

On je istakao da je ovaj sastanak od velikog značaja za grad Berane, jer ponovnim pokretanjem rudnika otvara se mogućnost za zapošljavanje većeg broja građana

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac sastao se sa izvršnim direktorom Rudnika uglja Berane, Radem Guberinićem.

Iz Opštine ističu da je izvršni direktor Rudnika, koji je u vlasništvu kompanije „Metalfer“ iz Sremske Mitrovice, pozvao predsjednika Opštine da posjeti njihovu firmu kako bi se sastao sa vlasnikom, a sve u cilju nalaženja najboljeg modela za ponovno pokretanje proizvodnje.

Bogavac je tokom sastanka, kojem je prisustvovao i savjetnik predsjednika Darko Stojanović, iskazao zainteresovanost lokalne samouprave za ponovno pokretanje proizvodnje u beranskom rudniku, navodi se u saopštenju.

„Opština Berane je spremna da podrži ponovno pokretanje Rudnika uglja Berane koji je do marta prošle godine, prije nego je prekinuo sa radom, zapošljavao 157 radnika“, kazao je Bogavac.

On je istakao da je ovaj sastanak od velikog značaja za grad Berane, jer ponovnim pokretanjem rudnika otvara se mogućnost za zapošljavanje većeg broja građana.

Oni podsjećaju kako je rudnik od grčke kompanije Balkan Enerdži prije sedam godina preuzelo preduzeće Metalfer iz Sremske Mitrovice i da je tada u rudniku, uz upošljavanje 150 radnika u tri smjene, pokrenuta proizvodnja i to nakon desetogodišnjeg zastoja.

Podsjećaju da je, proizvodnja u rudniku prekinuta u martu 2020. godine, kada je oko sto radnika upućeno na biro rada.

Kao glavni razlog za obustavu proizvodnje navedeno je to što već dvije godine gubitke rudnika u Beranama pokriva vlasnik iz Srbije.

Dodaju da je istaknuto da on to više nije u situaciji da čini i da u datim okolnostima rudniku prijeti uvođenje stečaja.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares