Категорије
Спорт

Lalošević: Konkretnim rješenjima do poboljšanja statusa mladih

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević danas se sastao sa predstavnicima „Mreže za mlade“, krovne i reprezentativne organizacije saveza omladinskih organizacija, koja se bavi problemima mladih u društvu, Milošom Markovićem i Andrijanom Radović.

Lalošević je tom prilikom poručio da je sastanak izvrsna prilika da se sumiraju rezultati onoga što je urađeno na polju zaštite i unapređenja položaja mladih i da se osmisle nova rješenja.

„Svjesni smo da je protekli period bio težak, kako za mlade tako i za cijelo društvo, te da je pandemija otežala umrežavanje mladih. Ipak, Uprava za sport i mlade omladini pristupa proaktivno i riješena je da im bude prvi i pouzdan institucionalni partner u savladavanju prepreka ka boljem statusu u društvu. Spremni smo zato da saslušamo probleme sa kojima se suočavaju mladi i u skladu sa tim i sopstvenim mogućnostima, djelujemo.

Predstavnici „Mreže mladih“ su upoznali direktora Laloševića sa rezultatima rada i budućim planovima, sa posebnim akcentom na strateško planiranje.

„Uprava za sport i mlade je naš vrijedan partner čemu svjedoči i ovaj sastanak. Na sastanku je bilo riječi o aktiviranju omladinskih servisa (klubova i centra), kao i o zajedničkom obilježavanju Dana mladih. Jedna od tema sastanka bili su i mladi na sjeveru države, kao i njihov trenutni položaj“, poručio je Marković.

Kada su u pitanju mladi na sjeveru države, direktor Lalošević je ovim povodom danas ugostio i predstavnike NVO „Euromost“ iz Bijelog Polja na čelu sa Almerom Mekićem.

„U toku razgovora sa predstavnicima NVO „Euromost“ bilo je riječi o konkretnim predlozima i modelima poboljšanja statusa mladih iz sjeverne regije naše zemlje koji se suočavaju sa brojnim izazovima. Prepoznajem i razumijem potrebe svih mladih u Crnoj Gori, međutim smatram da se sa naročitom pažnjom moramo posvetiti problematici naše omladine na sjeveru, a to će nam u budućem periodu biti jedan od prioriteta u djelovanju“, poručio je Lalošević.

Predstavnici nevladine organizacije „Euromost“ zahvalili su se direktoru Laloševiću na prijemu i poručili da se nadaju nastavku uspješne saradnje.

Izvor: https://fosmedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.