Категорије
Култура

Ревија „Филмски жанрови-драма“ од 24-26 маја, у КИЦ-у Будо Томовић

Риjеч jе о америчкоj драми у коjоj млада прорачуната асистентица покушава преотети кариjеру, славу и приjатеље познатоj глумици

Из КИЦ- Будо Томивић су саопштили да је су у питању позната и препознатљива филмска остварења кад jе риjеч о драми као филмскоj фоми, она ће бити представљена од 24. до 26.маjа у оквиру ревиjе “Филмски жанрови – драма”. И ово као и претходно издање ревиjе дио jе овогодишњег филмског програма КИЦ-а, а има за циљ представљање филмских жанрова.

Добитник шест Оскара филм “Све о Еви” (1950) са Бет Деjвис, Ен Бакстер и Џорџом Сандерсом у главним улогама отвориће ревиjу у понедjељак, 24.маjа. Риjеч jе о америчкоj драми у коjоj млада прорачуната асистентица покушава преотети кариjеру, славу и приjатеље познатоj глумици.

Треће остварење британског сценаристе и редитеља Мартина Мекдонаха “Три билборда испред Ебинга у Мисуриjу” (2017) о жени коjа креће у прави мали рат против полициjе обиљежиће други дан, а завршница ревиjе биће у знаку филма “Човjек птица” (2014) мексичког режисера Алехандра Г. Ињаритуа коjи обрађуjе теме славе и популарности глумачких звиjезда.

Проjекциjе филмова биће организоване у сали Додест, са почетком у 20 сати.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.