Категорије
Друштво

Предсједник андријевичке општине честитао митрополиту Јоаникију: Вјерујем да ћете нас својим знањем помирити

Ћулафић пожелио и добродошлицу епископу Методију у Васојевиће

Предсједник Општине Андријевица Жељко Ћулафић честитао је доскорашњем владици будимљанско-никшићком Јоаникију избор за митрополита црногорско-приморског.

Ћулафић је поручио да је вјерни народ Васојевића и Лимске долине с радошћу примио вијест о постављењу владике Јоаникија на трон Светог Петра Цетињског и мјесто које је годинама достојанствено заузимао митрополит Амфилохије.

– Желим да Вас Бог благослови у обављању свете дужности на коју сте спупили, захваљујући вољи Господа Бога и вјерног народа који је препзнао ваше неизмјерне заслуге у борби за очување наше Свете Српске православне цркве. Увјерен сам да ћете на трону Светог Петра Цетињског бити успјешни онако како сте своју успјешност доказивали док сте у Ђурђевим ступовима заузимали прочеље у Епархији будимљанско-никшићкој, коју нам у аманет оставише Свети Сава и остали великодостојници славне лозе Немањића. Вјерујем да ћете нас својом светошћу, знањем, умјећем, мудрошћу и благим ријечима све заједно помирити и да ћете и даље у наше домове уносити сјај братске љубави, среће, благостања и свеукупног напретка, онако како је то радио ваш преходник Митрополит Амфилохије – навео је Ћулафић

Ћулафић је упутио честитке и новоизабраном епископу будимљанско-никшићком Методију и пожелио му добродошлицу у Васојевиће, гдје је сједиште ове епархије.

– Вјерујем да ће владика Методије наставити стопама оних епископа који су били идеја водиља славним Васовим потомцима. Убијеђен сам да ће, као и владика Јоаникије, предано радити на духобној обнови народа у осам вјекова старој Епархији будимљанској. Та духобна обнова даће нам снаге да садашње тешкоће зајеснички лакше пребродимо, и будемо достојни наследници оних који своје животе положише за крст часни и слободу златну – поручио је Ћулафић.

Izvor: https://www.dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.