Категорије
Култура

Почиње 22. Подгоричко културно љето

Секретарка Секретаријата за културу и спорт Ана Медиговић изразила је задовољство због почетка манифестације која нуди бројне културне садржаје

Традиционална културна манифестација Подгоричко културно љето почеће сјутра, на Тргу независности и трајаће до 23. септембра. За овогодишње издање припремљено је преко 65 програма који ће се одржати на 25 различитих локација у граду. 

Секретарка Секретаријата за културу и спорт Ана Медиговић изразила је задовољство због почетка манифестације која из године у годину, без обзира на услове и изазове, грађанима Подгорице нуди бројне културне садржаје током љета. 

image

Како је саопштено из ПГ Бироа, умјетнички директор Градског позоришта Душан Ковачевић је позвао све суграђане и све посјетиоце главог града да прате програме Подгоричког културног љета. Он је подсјетио на саму идеју сликовнице “Бајку животом правимо”, а то је да се дјеци приближе и представе значајне личности из црногорске историје и културе, одабране по епохама.

Поред стандардних програма, позоришних, музичких, филмских и ликовних, Медиговић је најавила и два перформанса, од којих је један перформанс Владимира Бјеличића, који ће након Белведерске ботаничке баште у Бечу, свој перформанс извести и на брду Горица.

image
image

Затварање 22. Подгоричког културног љета обиљежиће се концертом групе Лаибацх.Грађани ће имати прилику да прате манифестацију и посредством интерактивне мапе догађаја.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.