Категорије
Актуелно

Prvo sastanak lidera, pa sa premijerom

Socijalistička narodna partija i Demos pozvali su lidere parlamentarne većine na sastanak u četvrtak kako bi se prevazišla aktuelna politička kriza. Sastanku će prisustvovati Demokratski front, Demokrate i Građanski pokret Ura. Lider SNP-a Vladimir Joković kazao je da je da na sastanak nijesu pozvali premijera Zdravka Krivokapića jer smatraju da je neophodno da prvo predstavnici parlamentarne većine postignu dogovor, i da ga kasnije predoče premijeru.

Lider SNP-a Vladimir Joković, koji je jedan od inicijatora sastanka svih predsjednika partija parlamnetarne većine očekuje da će se u četvrtak postići dogovor o prevazilaženju aktuelne političke situacije.

Uslov je, kaže, da svi budu iskreno željeli da opravdaju povjerenje koje su im građani povjerili na prošlogodišnjim izborima. U suprotnom upozorava:

„Svako od nas mora snositi ozbiljnu odgovornost ako ne uspijemo da se dogovorimo. Ja vjerujem da postoji mudrosti, dobre volje da prevaziđenmo sada ovu krizu i da u mnogo boljim odnosima i tonu nastavimo ove tri naredne godine vodimo Crnu Goru i da više ovakvih tema ne bude“, kazao je Joković za TVCG.

Dolazak na sastanak u četvrtak potvrdili su Demokratski front i Demokrate.

„Demokratska Crna Gora imala je uvijek svog predstavnika na svim sastancima. Imaće i na ovom. Odlučićemo na kom nivou“, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

I Lider Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović kazao je da će se odazvati pozivu

„Nikada Ura nije izbjegavala dijalog. Do sada smo bili na svim sastancima, mi nemamo taj problem formalizma ko ga saziva, to su naše kolege, normalno je da sjednemo za sto i popričamo“, kazao je Abazović.

Joković kaže da na sastanak predstavnika parlamnetarne većine nije pozvan premijer Zdravko Krivokapić i objašnjava zašto.

„Mi mislimo da je najbolje da predstavnici parlamentarnih partija prvo obave razgovore i utvrde način na koji bi se prevazišla kriza i onda kasnije nije sporno da se razgovara sa premijerom“, dodaje on.

Zbog toga, Joković, kaže da SNP neće prisustvovati sastanku koji je za sjutra zakazao premijer Krivokapić. 

Izvor: http://rtcg.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.