Категорије
Актуелно

Богавац присуствовао пријему на позив Руске амбасаде

Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац присуствовао је 29. јуна пријему поводом обиљежавања Дана Русије и значајних историјских датума у односима Русије и Црне Горе: 310. годишњици успостављања првих политичких контаката двије државе и 15. годишњици успостављања дипломатских односа.

Њ.Е. амбасадор Русије у Црној Гори Владислав Маслеников у свом обраћању поздравио је присутне на пријему поводом 12 јуна, када се обиљежава национални празник наше земље – Дан Русије:,, То је празник земље савремене и динамичне, која са поуздањем гледа у будућност, спроводи сувјерени, независни спољнополитички курс, истовремено увијек предлажући уједињајућу агенду у међународним пословима на основу реалности културно-цивилизацијске шароликости модерног свијета. Важни поводи за наш данашњи пријем су и два значајна датума, који приказују широки спектар и дубину историјских веза између Русије и Црне Горе. То су 310. годишњица од успостављања првих политичких контаката између Русије и Црне Горе и 15. годишњица дипломатских односа између наших земаља”- казао је он.

Прошле године приликом 75. годишњице Велике Побједе у Другом свјетском рату Амбасада Руске федерације  уручила је за 42 црногорска ветерана руске јубиларне медаље:,, Дубоке антифашистичке традиције су она непрелазна вриједност, која уједињује наше земље и данас. Као подсјећај на њих постала је биста маршалу Георгију Жукову, отворена у Беранама у децембру 2020. године. Дозволите да захвалим присутним овдје представницима општине Беране на овој иницијативи“ -‘истакао је Маслеников у свом обраћању присутнима.

Догађају су присуствовали премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, чланови Владе Црне Горе, директор Фонда здравства Црне Горе Драгослав Шћекић, представници свештенства, пословних и културних кругова, диломатског кора, медији, сународници и пријатељи Русије.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.