Категорије
СНП

СНП не жели нове изборе, али је спреман и за њих

„Желимо да се ова ситуација ријеши, али да почетни услов буду резултати партија на парламентарним изборима. Инсистирамо на поштовању свих досадашњих постигнутих договора. Нећемо се договарати са онима који нијесу испоштовали досадашње договоре, јер је то заиста бесмислено”, казао је Јоковић

Што се тиче нових избора, ми смо у овом тренутку спремни за све. Не желимо нове изборе, али онај ко неће да испоштује договор крив је уколико се то догоди, казао је за Дан предсједник Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић.

Он је коментарисао најновија дешавања у савезу на власти.

Ми смо за то да се нађе заједнички језик, али нећемо пристати на уцјене, нити на ултиматуме. Желимо да се ова ситуација ријеши, али да почетни услов буду резултати партија на парламентарним изборима. Инсистирамо на поштовању свих досадашњих постигнутих договора. Нећемо се договарати са онима који нијесу испоштовали досадашње договоре, јер је то заиста бесмислено”, казао је Јоковић.

Он је то казао након што се лидери односно представници странака које чине парламентарну већину ни након трећег састанка нису приближили договору о рјешењу за излазак из актуелне политичке кризе.

Јоковић истиче да ће СНП присуствовати и наредном састанку, кад год буде одржан.

Ми смо спремни да присуствујемо, јер желимо да се ова ситуација ријеши на најбољи могући начин. СНП је партија која никада никога није издала нити продала, увијек била своја на своме, доносила одлуке аутентичне без икаквог утицаја и желимо да се ово ријеши, али нећемо пристати на било какво понижавање нити наше партије, нити парламентарне већине. Тек када буду испоштовани досадашњи договори, улазићемо у нове договоре или аранжмане. Са онима који не држе ријеч, не желимо да улазимо у било какве разговоре”, истакао је Јоковић.

Подвукао је да имају до сада постигнуте договоре, али да „неки субјекти на политичкој сцени изјављују потпуне неистине“.

Постигнути договори према СНП-у нису испоштовани и ми на томе инсистирамо. Што се тиче нових избора, ми смо у овом тренутку спремни за све”, закључио је Јоковић.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.