Категорије
Култура

Koncertom “Pjevajmo i volimo se” KIC pop hor zaokružio sezonu uspješnih nastupa

Sutomore i njegovi brojni gosti dugo će pamtiti sinoćnji koncert podgoričkog KIC pop hora “Pjevajmo i volimo se”.

Tokom jednosatnog nastupa pod zvijezdama, a poštujući mjere IJZCG, hor je uspio da privuče pažnju raznorodne publike, mlađih i starijih, šetača, turista, mještana, slučajnih prolaznika i izmami, pozitivnom energijom i dobrim izborom pjesama duge aplauze I usklike.

Kako su saopštili, posjetioci koncerta su zajedno sa KIC pop horom i dirigenticom Petrom Ivanović, tokom večeri, pjevali neke od najvećih regionalnih pop/ rok hitova: Za milion godina, Ljuljaj me nežno, Devojko mala, Prijatelji stari gdje ste, Negativ, Đon,Zlatni dan, ali I Bela ciao, Odiseju, Računajte na nas, Zemljo moja.

Specijalna gošća koncerta bila je sopran Aleksandra Vojvodić Jovović koja sutomorsko  nebo i publiku očarala izvodeći O sole mio i Primorkinja konja jaše.
Menadžerka hora Snežana Burzan Vuksanović je kazala da KIC pop horu predstavlja veliku čast što je upravo  njihov sinoćnji koncert bio i prvi događaj na nedavno revnoviranom šetalištu – Obala Iva Novakovića u Sutomoru.

Ona najavljuje ljetnju pauzu hora, a od septembra poziva zainteresovane da im se pridruže i udruže pozitivnu energiju i ljubav prema horskom pjevanju I druženju sa prvim crnogorskim pop horom.

Realizaciju koncerta na šetalištu pomogla je Turistička organizacija Bara koja ove godine neće realizovati velike koncerte već niz manjih događaja duž barske rivijere, kazao je direktor Emil Kukalj.

“Otkazali smo zbog epidemioloških mjera Ljeto sa zvijezdama ali smo se potrudili da građanima I gostima ponudimo sadržajan program realizujući niz mini koncerata, kulturnih dešavanja, programa za najmlađe te brojne sportske aktivnosti”, naveo je Kukalj.

Osvrnuvši se na turističku sezonu, Kukalj je kazao da su za sada zadovoljni ostvarenim turističkim prometom.

“U Baru trenutno boravi oko 15 000 registrovanih gostiju što je oko 8 puta više u odnosu na prošlu godinu, dok je u odnosu na 2019 godinu to manje za oko 15%.

On je istakao da Sutomore čini gro turističkog prometa opštine i da trenutno u njemu boravi oko 5000 turista. 

Podsjetimo, nakon julskih koncerata u Risnu, Danilovgradu i Kolašinu, nastupa na Lazinama, na poziv Mjesne zajednice Spič Sutomore, uz podršku Turističke organizacije Bara, KIC pop hor je i sinoćnji koncert poklonio domaćinima i još brojnijim gostima iz cijelog regiona, želeći da na svoj način – pjesmom, obogati ljetnju turističku ponudu tog mjesta i ispuni višegodišnju želju svoje članice hora Seke Martinović da nastupaju i u Sutomoru.

Izvor: https://fosmedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.