Категорије
СНП

Joković: Ne zna se hoće li biti sastanka parlamentarne većine, ovako ne možemo dalje

Sastanak parlamentarne većine oko rješavanja pitanja krize vlasti je, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude održan krajem avgusta.

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, kaže za Antenu M da nema nikakvih naznaka da će uskoro doći do sastanka.

„Ne znam da li će doći ili neće, nemam nikakvu indormaciju u vezi toga, niti znam ko bi to u ovom trenutku organizovao. Ako bude organizovan, mi iz SNP-a ćemo mu prisustvovati“, istakao je Joković.

Na pitanje da li je i dalje aktuelna ideja SNP-a da je prihvatljiva samo nova Vlada, a ne rekonstrukcija, Joković odgovara:

„Nije SNP ključni u svemu tome, važno je da se problem riješi, na koji način će se riješiti to naravno treba da vidimo. Da negdje ili svi budu pomalo nezadovoljni ili zadovoljni“.

Prema njegovim riječima, suština je jedna – da partije parlamentarne većine imaju različite stavove.

„Gdje bude većina, za nas je prihvatljivo. Naš stav je bio, kao što znate, izbor nove vlade“, ističe on.

Joković dodaje da su lider Demosa Miodrag Lekić i on bili inicijatori sastanaka, te da, ako u komunikaciji sa kolegama koja je svakodnevna vide da je moguće naći neko rješenje, ako ima pomaka od onoga što je bilo na prošlim sastancima, oni ne bi imali nikakvih problema da budu organizatori ponovo.

Kako kaže, najmanje je bitno ko će biti organizator.

„Važno je da se svi malo zamislimo, da vidimo da li ovako možemo dalje. Ja mislim da ne možemo, a ako ne možemo dalje, onda moramo naći rješenje. Važno je da oni koji su na krajnjim polovima između ovih dogovora malo skrate svoje stavove i da se nađe rješenje“, smatra Joković.

Podsjetimo, treći sastanak parlamentarne većine završen je bez dogovora: DF, SNP i Demos su bili za novu Vladu, dok ostali za rekonstrukciju.

Izvor: https://www.antenam.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.