Категорије
Култура

Promovisana nova knjiga Vasilija Laloševića – Moja strana svijeta

Na platou ispred Dvorca kralja Nikole promovisana je nova knjiga novinara, parlamentarnog diplomate, sportskog i kulturnog radnika, Vasilija Laloševića “Moja strana svijeta”. U njoj se nalazi devedeset priča o raznim gradovima svijeta i okruženja u kojima je boravio Lalošević, a pisana je, kako navodi autor, bez ikakvih pretenzija, sa željom da bude neka vrsta poziva da se krene na sentimentalan i zanimljiv put.

Nakon prve knjige “Moj kaleidoskop”, obojene sjećanjima na nekadašnju zemlju, njegov grad Bar i Radio Bar, u kojem je započeo uspješnu profesionalnu karijeru, pred čitaocima su sjajni putopisi Vasilija Laloševića iz 54 zemlje svijeta.

“Želio sam da na ovaj način pokažem koliko je bogatstvo putovati i upoznavati nove ljude i zemlje. Imao sam sreću da radim na poslovima skopčanim sa putovanjima, kao novinar, sportIsta, parlamentarni diplomata… Obišao sam brojne zemlje, a ovdje su, vjerujem, lijepe priče o Njujorku, Vladivostoku, Moskvi, Pekingu, Helsinkiju, Rejkjaviku, Parizu, Londonu, Berlinu i brojnim drugim gradovima, ali i onima iz našeg bližeg okruženja, Skadru, Tirani, Elbasanu, Resenu, Ohridu, Beogradu, Višegradu, Somboru… Namjera mi je bila da pokažem i to da smo nekada živjeli u najljepšoj zemlji na svijetu, Jugoslaviji”, kazao je za Radio Bar i Bar info Lalošević.

Knjigu je posvetio svojoj unuci Kalini.

“Čim otvorite knjigu i vidite posvetu, jasno vam je sa koliko ljubavi i pažnje je pisana. Vasko je uspio u njoj da objedini iskustva koja je stekao na raznim životnim i profesionalnim poljima, i sve to pretoči u vrijedno djelo”, istakao je na promociji mr Miomir Vojinović.

Možda će ova knjiga podstaći čitaoce, istakao je autor, da krenu u neponovljivu avanturu koju donosi svako novo putovanje.

“Reakcije čitaoce su već dobre, a ja se nadam da ću ih ovom knjigom navesti da raspakuju stare kofere iz ormara i krenu tragom pozitivne geografije, jer kako je kazao pisac Ralf Valdo Emerson: ‘Dok putujemo svijetom da bismo našli ljepotu, moramo je ponijeti sa sobom ili je nećemo naći’”, zaključuje Lalošević.

Fragmente iz knjige čitao je Saša Maslovarić, a u muzičkom dijelu nastupio je Dragan Šćekić.

Izvor: https://barinfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.