Категорије
Спорт

Za 14 boksera Uprava za sport obezbijedila stipendije od 21 hiljadu eura

Najbolje mlade boskere Evrope stipendiraće i COK

Bokserski savez Crne Gore potpisao je ugovore o stipendiranju za 2021. godinu sa 14 reprezentativaca u ukupnom iznosu od 21 hiljadu eura.

Na predlog komisije Bokserskog saveza, Uprava za sport i mlade je odobrila stipendije.

Na spisku su najbolji maldi bokseri Evrope, Petar Liješević i Bojana Gojković, te viceprvak Evrope junior Mirko Šarčević.

Uvrštena je i plejada supertalenovanih boraca od kojih su brojni osvajali medalje na najvećim takmičenjima: Nina Radenović, Milovan Sekulović, Miloš Krasnići, Petar Marčić, Stefan Savković, Remzo Iković, Edin Alković, Tomislav Đinović, Đorđe Smolović, Luka Gačević i Damjan LIješević. “U ime BSCG i lično ime se zahvaljujem Upravi za sport i mlade na odobrenom novcu za stipendiranje naših reprezentativaca. Zahvalnost ide i Crnogorskom olimpijskom komitetu, koji je odobrio za 2021. godinu posebne stipendije za zvanično najbolje mlade sportiste Crne Gore Petra Liješevića i Bojanu Gojković. Takođe, očekujemo da će pomenute institucije u narednom olimpijskom ciklusu sa posebnom pažnjom pratiti naše reprezentativce koji će se maksimalno potruditi da rezultatom opravdaju povjerenje“, naglasio je predsjendik BSCG, Aleksandar Klemenko.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.