Категорије
СНП

Milosava Mira Paunović (SNP) za BORBU: Rekonstrukcija i Tužilački savjet prioritet u narednim danima!

Poslanica SNP-a u Skupštini Milosava Mira Paunović kazala je za “BORBU”da su rekonstrukcija i Tužilački savjet prioritet u narednim danima.

Takođe je istakla da su građani najzaslužniji za smjenu tridesetogodišnje vladavine DPS-a i da prije svega treba poštovati njihovu izbornu volju.

“Crna Gora se trenutno nalazi u veoma složenoj političkoj situaciji do koje je po mom mišljenju došlo zbog nedostatka volje i želje za konsenzusom i dogovorom između Vlade Crne Gore i parlamentarne većine.

SNP je u nekoliko navrata od samog početka političke krize pozivao na međusobni dijalog uvažavanje i poštovanje. SNP je bio i organizator inicijalnog sastanaka parlamentarne većine i predstavnika Vlade”, kaže ona.

Postoji izlaz iz trenutne situacije do kojeg se može veoma lako doći i koji je jednostavan.

“Izlaz je upravo u dogovoru, prije svega između predstavnika parlamentarne većine međusobno. Potrebno je da kolege, bilo kojoj političkoj stranci pripadali, hitno prestanu sa međusobnim optužbama, teškim riječima i sukobima.

Svi zajedno smo dobili povjerenje građana Crne Gore na parlamentarnim izborima. Građani su se borili i izborili za promjenu režima DPS-a i na prvom mjestu svima treba da nam bude njihova volja i njihovi interesi. Jedini način na koji se to može ispoštovati jeste uvažavanje i učešće svakog konstituenta vlasti od najmanjeg do najvećeg. Toga je svaka politička partija svjesna i to se mora poštovati, sve ostalo su samo izgovori.

Upravo konsenzus nas može i mora dovesti do izbora novog tužilačkog savjeta, gdje SNP od početka nije vidio ništa sporno. Zatim do neophodne rekonstrukcije Vlade a način na koji će se to desiti opet ne zavisi ni od čega drugog osim od volje i želje predstavnika parlamentarne većine i Vlade za dogovorom, uz uvažavanje svakog konstituenta vlasti.

To je način da se ostvare neophodne promjene i da se što se tiče pravosuđa krene sa mrtve tačke, jer je i pored usvajanja određenih zakona iz ove oblasti nažalost nije učinilo mnogo do sada. Bivši režim i dalje drži poluge zakonodavne vlasti i to mora da prestane kako bi građani vratili povjerenje u sudove Crne Gore i mogućnost ostvarenja pravde i kako bi se mogli adekvatno sprovesti u praksi već usvojeni zakoni kao i oni koje imamo u planu da usvojimo u narednom periodu-Zakon o porijeklu imovine, Zakon o lustraciji i mnogi drugi, kao i u skladu sa zakonom izbor novog VDT-a i SDT-a, gdje su neophodni razgovori i sa parlamentarnom manjinom.

Osim ovih prioritetnih pitanja rješavanje parlamentarne i političke krize će nas konačno dovesti do onoga zbog čega smo tamo, a to je bolji život i novi sistem vrijednosti, da bi konačno sa identitetskih pitanja i pitanja podjele vlasti mogli da se okrenemo ekonomskim i životnim temama, što građani od nas s pravom očekuju”, kazala je ona.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.