Категорије
Актуелно

Почеле консултације код Здравка Кривокапића око реконструкције Владе

Након што су Демократе и Демократски фронт саопштили да jе Владу потребно реконструисати, премиjер jе предложио да реконструисана Влада има три потпредсjедника, а да се ресори “коjи су се показали као обимни” подиjеле

Премиjер Здравко Кривокапић почео jе консултациjе са представницима партиjа парламентарне већине о наjављеноj реконструкциjи Владе.

– Уважаваjући предлог 37 посланика парламентарне већине, коjим се захтиjева приступ реконструкциjи актуелне 42. Владе, премиjер Здравко Кривокапић почео jе консултациjе са чиниоцима парламентарне већине. Разговори у вези отворених питања, са циљем jачанjа повjеренjа између законодавне и извршне власти, као условом за ефикасниjи рад Владе, jесу одговоран однос према демократским инициjативама – саопштила jе Влада Црне Горе.

Кривокапић ће, како наводе, подржати договор и компромис иза кога стоjи 41 посланик парламентарне већине, што jе услов за успостављанjе политичке стабилности, како би се одлучно наставио процес демократизациjе Црне Горе.

Како jе наjављено, премиjер данас разговара са представницима Нове српске демократиjе, Демократске народне партиjе, Социjалистичке народне партиjе, Покрета за промjене, Праве Црне Горе, Уjединjене Црне Горе и Радничке партиjе.

Кривокапић ће са представницима Грађанског покрета УРА састати сjутра у 12 сати, а потом и са Демократама.

Након што су Демократе и Демократски фронт саопштили да jе Владу потребно реконструисати, премиjер jе предложио да реконструисана Влада има три потпредсjедника, а да се ресори “коjи су се показали као обимни” подиjеле.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.