Категорије
Спорт

Прва меморијална трка „Јасмин Мулић“: Од родног села до мјеста страдања

У знак сјећања на прерано преминулог Јасмина Мулића, познатог бјелопољског маратонца, одржана је прва меморијална трка, дуга 14 километара

У знак сјећања на прерано преминулог Јасмина Мулића, познатог бјелопољског маратонца, одржана је прва меморијална трка, дуга 14 километара. Симболично, трка је стартовала од његовог родног села и вјечног почивалишта у селу Годуша, а циљ је био у селу Пашића Поље, мјесто гдје је прије годину дана заједно са рођаком Екремом Мулићем трагично изгубио живот у саобраћајној несрећи.

Иако је било најављено десетак учесника због јаке кише са старта су кренула само три такмичара. Први на циљ је стигао 24- годишњи Мерис Хајдарпашић из Петничког села Вршево у времену 1:13:17, друго мјесто је заузео Бјелопољац Нијаз Авдић који је за првопласираним каснио 25 секунди, док је треће мјесто припало Мерисовом рођаку Елмину Хајдарпашићу.

Иако је падала јака киша то није спријечило многе Јасминове пријатеље да се у знатном броју окупе на старту и циљу. Евоцијарући успомене на Јасмина са великом дозом емоција, присутним су се обратили у име организатора и учесника, његов пријатељ Нијаз Авдић, испред родбине ближи рођак Џемал Мулић.Такође у име О.Ш „21. мај“ у Годуши коју је Јасмин некада похађао обратио се директор Ћемал Врева, а у име Мјесне заједнице Годуша предсједник Ферхан Мушовић који је трку прогласио отвореном.

-Био је Јасмин велики човјек и спортисдта. Урадићемо све да га не заборавимо и да ова трка буде традиционална-казао је Авдић.

Награде учесницима трке уручили су Ћемал Врева,Брано Масловарић познати атлетски тренер и Јасминова супруга Разија.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.