Категорије
СНП

Odbor za izbornu reformu treba da počne sa radom kako bismo realizovali sve započete aktivnosti, kazao je Vukić

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) i član ovog odbora Dragan Vukić istakao je da za sada nema informaciju o početku rada odbora.

– Naš klub poslanika i ja kao predstavnik SNP-a u odboru za izbornu reformu tražićemo od predsjednika odbora tu informaciju. Mislim da treba da počnemo sa radom kako bismo realizovali sve započete aktivnosti koje je odbor trebalo i ranije da završi. Napominjem da je rad odbora zaustavila opozicija u prethodnom periodu – naveo je Vukić.

Odbor za izbornu reformu formiran je u martu ove godine, nakon što u ranijim sazivima slično tijelo nije imalo većeg uspjeha. Zadaci tog odbora su, između ostalog, definisanje predloga zakona o izboru odbornika i poslanika, o biračkom spisku, o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i o registrima prebivališta i boravišta čiji je rad podijeljen u četiri grupe. Odbor je trebalo da završi rad na izmjenama zakona iz oblasti izbornog procesa do kraja juna, ali je u međuvremenu usvojena nova odluka po kojoj je rad odbora produžen do kraja ove godine.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares