Категорије
Спорт

„Црвени” дебитују на Европском првенству у малим базенима

На континенталном шампионату у Казању, боје Црне Горе ће бранити Јована Куљача, Анђела Антуновић, Василије Андрић и Адо Гарговић

Црногорска пливачка репрезентациjа од 2. до 7. новембра учествоваће на Европском првенству у малим базенима коjе се одржава у Казању.

Тренер „црвених” Данијела Франета је у Русију повела Јовану КуљачуАнђелу АнтуновићВасилиjа Андрића и Ада Гарговића.

–  Ово jе први наступ на Европском првенству у малим базенима за наше пливаче. Сви знамо да jе почетак сезоне, али наjбитниjе од свега jе да они даjу све од себе и да сезона крене са добрим резултатима. Имаjу прилику да стичу искуство на великим такмичењима сто jе jако битно за њих. До крајаг године ћемо учествовати на Свјетском првенству у малим базенима у Абу Дабију. То је велика ствар за наше пливаче. Дугујемо захвалност Савезу и предсjеднику стручног савjета за пливање Душку Драговићу што су изгурали оваj проjекат – казала је Франета.

Антуновић ће наступити у дисциплинама 50 и 100 метара краул.

– Очекуjем да отпливам своjа наjбоља времена у првом наступу на Европском првенству у малим базенима. Ово ће ми бити прво такмичење послиjе ОИ у Токиjу – казала је Анђела.

Куљача ће пливати 50 краул и 50 леђно.

– Прво сениорско првенство Европе за мене. Иако jе почетак сезоне очекуjем да отпливам своjа наjбоља времена, jер сам добро тренирала и показала добру форму на контролним такмичењима – рекла је Јована.

Андрића очекују наступити на 100 и 200 краул.

– Срећан сам што сам добио прилику да наступим на jедном оваквом такмичњу, првом великом за мене. Потрудицу се да отпливам своjа наjбоља времена – истакао је Андрић.

Гарговић ће пливати у три дисциплине, на 100 и 200 краул, као и на 50 леђно.

– Узбуђен сам и са нестрпљењем чекам да дебитуjем на Европском првенству у малим базенима. Почетак jе сезоне, али од 200 краул очекуjем резултат у границама државног рекорда – jасан jе Адо.


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.