Категорије
СНП

Predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na EUROSAI TFMA seminaru

Na poziv predsjednika senata Državne revizorske institucije (DRI) Milana Dabovića, predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Vladimir Joković, učestvovao je 3. novembra u uvodnom dijelu međunarodnog seminara (konferencije) – EUROSAI TFMA seminar „Upravljanje nepokretnostima u vlasništvu opština“ i petog godišnjeg sastanka EUROSAI Radne grupe za reviziju opština, koji su organizovali DRI i Nacionalna kancelarija za reviziju Litvanije.

U uvodnom dijelu konferencije, učesnicima su se obratili: Milan Dabović, predsjednik Senata DRI; Mindaugas Macijauskas, Generalni revizor Nacionalna kancelarije za reviziju Litvanije; Vladimir Joković, predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, i Ivan Vuković gradonačelnik Glavnog grada i predsjednik Skupštine Zajednice opština Crne Gore. Između ostalog, ukazano je na negativan uticaj pandemije kovida-19 na prihode lokalnih samouprava, a samim tim i na upravljanje nepokretnom imovinom opština, kao i na potrebu uspostavljanja prioriteta u oblasti investicija u infrastrukturu, korišćenjem nepokretnosti sa novim načinima za pružanje javnih usluga.

Predsjednik Odbora Vladimir Joković podsjetio je na važnost saradnje Skupštine i njenih radnih tijela sa DRI u vršenju nadzora i kontrole nad trošenjem i upravljanjem javnim sredstvima i iskazao očekivanje da će konferencija, koja se odnosi na upravljanje nepokretnostima opština, što je jedan od važnih segmenata kvalitetnog funkcionisanja lokalnih samouprava i države u cjelini, doprinijeti boljem razumijevanju izazova sa kojima se opštine suočavaju i načina na koji treba upravljati ovim važnim lokalnim resursima.

U nastavku konferencije prezentovani su rezultati Publikacije o reviziji „Upravljanje nepokretnostima u vlasništvu opština” i održano više sesija u vazi sa predmetnom temom.

Izvor: https://www.skupstina.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.