Категорије
Култура

Баш је добро дијете бити: Изложба радова са конкурса 29. Которског фестивала позоришта за дјецу

Изложба ликовних и литерарних радова са конкурса 29. Которског фестивала позоришта за дјецу под називом „Баш је добро дијете бити“, биће отворена данас (сриједа) у 12 сати у цркви Св.Павла у Котору.

Међу ликовним радовима у првој категорији (од првог до петог разреда основне школе) биће изложен и рад Лејле Шаботић из ОШ Друга основна школа Будва, који је проглашен за најбољи, као и рад Hanete Hardolli из ОШ Маршал Тито из Улциња, награђене у другој категорији ликовног конкурса (од шестог до деветог разреда основне школе).

Изложба ће бити отворена до 15. новембра

Својим радовима представиће се и Емина Никшић из ОШ Радомир Митровић из Берана, ЛанааМилетић из ликовне секције Атеље код куће из Београда, Дајану Шебешћен из ликовне секције Чаробни свет цртања из Панчева, Адам Радовановић и Тамара Тимотијевић из ОШ Црњански из Јагодине, Искра Криваћевић из ОШ Сутјеска из Подгорице, ТијанаЋулафић из ОШ Октоих из Подгорице као и Теодора Барбић из ОШ Бранко Бринић из Тивта.

-Читали смо и сагледавали што је то што дјецу чини дјецом. Због чега баш ти мислиш да је добро бити дијете? На нашу адресу пристигло је укупно 84 литерарних и 264 ликовна рада. Морали смо да одаберемо оне који су најбоље указали на све оно што мисле да би одрасли могли другачије, боље и паметније само када би гледали свијет очима дјетета. Након дугог вјећања и жирирања, дошли смо до одлуке, саоштили су чланови Жирија у саставу Никола Завишић, мултимедијални редитељ и Марија Радусиновић сликарка, који су бирали најбоље ликовне радове, и Жирија за литераране радове – Ања Плетикоса, драмска списатељица и Илија Гајевић, професор црногорског језика и књижевности. Изложба ће бити отворена до 15. новембра.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.