Категорије
Спорт

Veliki podvig „hrabrih sokola“: Crna Gora se vratila posle 0:2 i uzela bod Holandiji!

Reprezentacija Crne Gore remizirala je večeras na stadionu „Pod Goricom“ u meču sa Holandijom 2-2 u pretposljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Naša reprezentacija je dobro počela meč gdje su prije svih vižljasti Jovović, Hakšabanović i Osmajić koji su svojom energijom i požrtvovanošću pravili problem „lalama“.

Umalo posle jednog bijega Jovovića u 16. minutu Crna Gora je mogla da vodi u meču sa favorizovanim rivalom ali je igrač Sutjeske posle dodavanja Tomaševića pobjegao malo više u lijevo i pogodio spoljni dio mreže.

Nakon toga Vujačić je u posle kornera Hakšabanovića prebacio loptu preko prečke u 20. minutu da bi se samo tri minitu nakon toga desila može se slobodno reći naivna reakcija Marka Jankovića kada je sa leđa faulirao Klasena a španski sudija posle konsultacija sa VAR sobom pokazao na bijelu tačku.

Siguran izvođač bio je Memfis Depaj.

U 39. minutu mogao je sudija Del Sero Grande da dosudi jedanaesterac i za našu reprezentaciju ali je po mišljenju VAR sobe ruka Damfrisa bila u prirodnom položaju posle šuta Osmajića. 

Mogao je Marko Janković da se iskupi  u 41. minutu za skrivljeni jedanaesterac ali je posle odličnog driglinga i šuta sa 20ak metara golman Bilou dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

U drugom poluvremenu Holanđani su uspjeli da umrtve igru i posle odlične akcije „lala“ i gola Depaja u 55. minutu gotovo da nije bilo uzbuđenja pred golom oba tima sve do 82. minutu kada je debitant Ilija Vukotić posle dodavanja Osmajića zaobišao golmana Bilou i poslao loptu u mrežu za novo uzbuđenje na ovom meču.

Osjetila se energija sa tribina posle gola debitanta da bi slavlje našoj reprezentaciji donio i drugi igrač sa klupe, Nikola Vujnović. Igrač Voždovca je posle centaršuta Radunovića odlično reagovao i takođe debitanskim golom postavio konačan rezultat na ovom meču.

Veliki bod za našu reprezentaciju kojim je spriječila Holanđane da sa tri boda osiguraju plasman na Mundijal.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u utorak u Podgorici, igrati sa Turskom.

U ostalim mečevima G grupe, Norveška je u Oslu igrala sa Letonijom 0:0 i tim remijem dozvolila Turskoj da se nakon ubjedljive pobjede nad Gibraltarom.nađe u povoljnoj situaciji i sa drugog mjesta čeka meč sa našom reprezentacijom.

Izvor; https://fosmedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.