Категорије
СНП

СНП тражи обjедињавање локалних избора у 14 општина

У документу обjављеном на саjту Скупштине наводи се да су из СНП-а су предложили да се одборницима у Улцињу и Беранама продужи мандат до датума одржавања обjедињених локалних избора

Посланици Социjалистичке народне партиjе (СНП) подниjели су у скупштинску процедуру допуне Закона о локалноj самоуправи, како би се, у наредноj години, истовремено одржали локални избори у 14 општина.

У документу обjављеном на саjту Скупштине наводи се да су из СНП-а су предложили да се одборницима у Улцињу и Беранама продужи мандат до датума одржавања обjедињених локалних избора.

Предлогом СНП-а, локални избори у та два града одржали би се истовремено са изборима у Подгорици, Голубовцима, Бару, Биjелом Пољу, Даниловграду, Колашину, Плаву, Плужинама, Пљевљима, Рожаjама, Шавнику и на Жабљаку.

Из СНП-а су тражили и да предсjедник државе Мило Ђукановић, са тим предлогом, усклади Одлуку о расписивању избора у Моjковцу, Петњици и на Цетињу.

„Евидентно jе да би било краjње нерационално да се и даље настави са постоjећом праксом одржавања учесталих локалних избора“, наводи се у образложењу предлога СНП-а.

Izvor: https://www.dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.