Категорије
Актуелно

Министарство одуговлачи са изјашњењем о Студији самосталности Зете; Опозиција: Сад нема назад

Општина у оквиру Главног града – Голубовци још није добила мишљење Министарства јавне управе на студију оправданости територијалне промјене издвајањем иако је рок био крајем прошле године. Из министарства су 16. новембра пршле године казали да је студија стигла 1. новембра 2021. године, а да су је примили у рад 9. новембра. Тада су казали да имају рок од 45 дана да подносиоцу инивијативе доставе мишљење, што ће рећи да је рок пробијен за више недеља. Намјерно или случајно одуговлачење је постао манир скоро свих ресора црногорске владе. Опозициони одборници у Скупштини општине Голубовци сматрају да је кашњење неоправдано, јер је струка кроз студију казала да Зета може бити самостална општина. По њима је то суштина, а оцјене форма.

– Нема потребе за кашњењем државних органа када jе процедура у питању. Струка jе рекла своjе, а како закон налаже да надлежно министарство одговор достави у року од 45 дана, позивамо министарку Тамару Срзентић да искомуницира с осталим министарствима од коjих очекуjе одговор, како би се формирало коначно мишљење Министарства jавне управе. Након достављеног мишљења бићемо у прилици да наставимо са процедуром осамостаљивања Општине Зета – рекла је Слађана Калуђеровић, одборница СНП-а у СО Голубовци.

Она сматра да ДПС-у одговара кашњење одговора министарства.

– Негативан одговор би им додатно послужио да пребаце фокус своjе кривице због континуираног урушавања и понижавања Зете, саботираjући сваки покушаj њеног осамостаљивања у претходном периоду, на неког другог, али од тога нема ваjде. Нема разлога да уопште разматрамо опциjу да мишљење Министарства jавне управе не буде позитивно. Сви услови су задовољени, а ми ћемо свакако истраjати на конкретизациjи и нећемо дозволити одлагање рjешавања овог питања, са коjе год стране долазило – било од ДПС-а, било од Владе, коjа своjим нечињењем показуjе недостатак одговорности према Зети – сматра Калуђеровић.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.