Категорије
Спорт

Велики дан за Данку Ковинић: Преко Еме Радукану до највеће побједе на Грен слемовима!

Црногорска тенисерка Данка Ковинић оставрила је велики успјех

Новљанка се пласирала у треће колу Аустралијан опена савчладавши 18. тенисерку свијета, Британку Ему Радукану са 2:1, по сетовима 6:4, 4:6, 6:3.

Још један неизвјестан и драматичан меч одиграла је Данка, али је успјела да направи највећи успјех до сада на Грен слемовима и савлада шампионку Ју-Ес-опена.

У првом сету, Данка је већ на старту изгубила сервис, па онда и у трећем гему, за сигурно вођство Британке 3:0.

Након тога Новљанка је узтвратила са два брејка у четвртом и у шестом гему за поравнање 3:3. Још једном је Данка стигла до брејка и повела 5:3, али је Радукану узвратила и смањила на 5:4. Ипак, тада је Данка успјела да одузме сервиус ривалки у десетом гему и са 6:4 освоји први сет.

Велика бопрба виђена је и у другом сету, а Данка је одмах на старту изгубила сервис. Новљанка је узвратила ривалки у осмом гему и дошла до поравнања 4:4.

Ипак, Радукану је у наредном гему стигла до брејка, а онда након велике борбе и одсервирала за 6:4 и 1:1 у сетовима.

Добор је црногорска тенисерка започела трећи сет, дошла до брејка, добро сервирала и повела са 3:1. Тада се пробудила и Британка, узвратила брејком и стигла до 3:2.

Наша тенисерка се извукла из незгодне позиције у наредном гему, стигла до брејка и повела 4:2, а онда и одсервирала за 5:2.

Радукану је освојила следећи сервис гем, али је Данка била сигурна на свом и стигла до велике побједе.

Она ће у трећем колу играти са побједницом дуела Симона Халеп – Хадад Маија.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.