Категорије
СНП

Radević (SNP): Jeftine manipulacije uvijaju se u optužbe o epskoj izdaji

Grotesknu postavku aktuelnog crnogorskog političkog beščašća, moralne erozije i sunovrata svih sistema vrijednosti na kojima bi trebalo da počiva jedno zdravo i odgovorno građansko društvo, demonstriraju ovih dana različite političke strukture i interesni centri. To smatra Ivan Radević,član Glavnog odbora Socijalističke narodne partije.

-Najjeftinija demagogija, klevete, pažljivo osmišljene manipulacije i neistine najgore vrste, uvijaju se u populističke optužbe o epskoj izdaji, bez stvarnog osnova i pokrića, a sa ciljem konstruisanja dimne zavjese koja bi zavarala zbunjenu javnost i prikrila njihov vlastiti ljudski i politički poraz. Podrazumujeva se, istrošenih tirada o izdaji i vjerolomstvu nije bilo u trenucima sklapanja unosnih ugovora i saradnje sa strukturama iz bivšeg sistema, unapređivanja DPS funkcionera nižeg i višeg ranga, otvorene diskriminacije glasačkog tijela koje je čekalo promjene a dočekalo Orvelovu „Životinjsku farmu” gdje su neki, ipak, jednakiji od drugih, pa ni u momentima kada se, zajedno sa DPSom, osiguravala prosta parlamentarna većina za svoje sitnopolitičke potrebe-poručuje on.

Dodaje:”Nije bilo priče o epskim izdajama ni kada su se, iza kulisa, postizali dogovori, a kršila predizborna obećanja, kad su vrhunili nepotizam i političko profiterstvo rođačko-kumovskih kanala preko kojih su se osiguravale visoke pozicije u Vladi za supruge i ljubavnice funkcionera liliputanskih mikropartija, partija bez ikakve tradicije i prošlosti (a posebno bez istorijata borbe protiv bivšeg režima)”.

-I zato se danas progovorilo o izdaji, samo to im je jalovi način da lični nemoral, pokvarenost i prepredenjaštvo demonstrirano u prvih godinu dana rada, i prema građanima i prema partnerima iz parlamentarne većine, skrajnu u drugi plan. U stvari: iz njih progovara sramota.Naravno, javnost u Crnoj Gori je svjesna i jako dobro zna ko je, u crnogorskim političkim račvanjima i vjerolomstvima, od koga potekao. Zna i ko je bio uz narod bez da se služio populističkom kozmetikom da zamaskira karijerizam i stranački javašluk, ko nije sarađivao sa kim se ne sarađuje, i ko neće prodati ni ovaj put, iako mu imputiraju, prišivaju i kleveću, upravo oni koji su, zarad ličnog profita i diskretnog šarma kožnih fotelja — spremni na svaku izdaju. To će najbolje pokazati i potvrditi dani koji su pred nama-zaključuje Radević.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.