Категорије
СНП

Ivanović: DPS, SDP i SD ne mogu u Vladu

Ono što su odlučili na Glavnom odboru, i predočili mandataru Dritanu Abazoviću, konačna je odluka Socijalističke narodne partije (SNP), poručuju iz ove partije, nakon spekulacija da DPS podršku manjinskoj vladi uslovljava učešćem SDP-a ili SD-a u njoj.

„SNP će ući u manjinsku vladu pod uslovom da u njoj ne budu predstavnici DPS-a, SDP-a i SD-a, a to što će oni podržati manjinsku vladu, mi smo na tu varijantu potpuno pristali. Da budem jasan, zbog građana, SNP će ostati dosljedna“, rekao je za Televiziju Vijesti poslanik SNP-a Dragan Ivanović.

Da su raspoloženi da budu dio nove vlade, poručuju iz vanparlamentarne Hrvatke građanske inicijative, koalicioni partner URE – Stranka pravde i pomirenja spremna je da se pridruži Memorandumu o saradnji i bude dio tima za izlazak iz krize, a koalicioni partner DPS-a – Liberalna partija, nakon sastanka s Abazovićem, kaže da podržava koncept manjinske vlade.

I iz Bošnjačke stranke poručuju da svako odugovlačenje formiranja manjinske vlade šteti građanima i državi.

Ivanović misli da su odugovlačenje uslovili predstojeći lokalni izbori u Beranama i Ulcinju.

„Želja da se što bolje prođe na tim izborima, možda je to samo nešto što će štetiti građanima i Crnoj Gori. Bilo bi dobro, ako smo već ušli u projekat stvaranja manjinske vlade da je ona zaživjela i da već radi punim kapacitetom“, rekao je Ivanović.

Na pitanje da li je SNP-u prihvatljivo da u sporazumu o saradnji u budućoj vladi bude osuda ruske agresije na Ukrajinu, ovako odgovara…

„Zadnjih dana je bilo opet podmetanja da će biti rezolucija o Srebrenici, pa o Ukrajini, i zaista smo tada rekli – nijesmo spremni da svaki dan potpisujemo rezolucije o Srebrenici. To je bilo, to je prošlo. Što se tiče Ukrajine, rekli smo da SNP, naglašavam, podržaće rezoluciju UN-a, Savjeta Evrope i EU, i potpuno smo u tom dijelu jasni i ostajemo pri tome“, rekao je Ivanović.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.