Категорије
СНП

Joković za BORBU: SNP će pregovarati sa onima koji su do sad vršili vlast u Beranama

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je za BORBU da su adrese kojima će SNP ponuditi da pregovaraju biti oni koji su do sad vršili vlast u Beranama.

Podsjećamo, od 2018. godine na vlasti u Beranama su, pored SNP-a, Demokratski front i Demokratska Crna Gora.

„Jasno smo sinoć rekli da ćemo pregovarati sa partijama koje su do sada činile većinu u Beranama. SNP je najjača partija koja čini većinu u Beranama. Mi želimo da se vlast u Beranama tako nastavi, ako koalicioni partneri žele sa nama, to je onda to“, kazao je Joković.

Na pitanje novinara da li će rezultati izbora u Beranama uticati na političku scenu na državnom nivou Joković misli da neće uticati na nekom većem nivou.

„Nema tu nekih prevelikih analogija između jedne opštine i državne vlasti. Ne treba dovoditi u vezu lokalni nivo i državni nivo. Mi smo se i u Beranama i na državnom nivou borili i pobijedili kako bi vršili vlast. To što ta vlast na državnom nivou nije funkcionisala i što je radila onako kako je radila, i što je odnos vlasti prema parlamentarnoj većini bio kakav je bio, i što su se odmah kod navodnih eksperata javile političke ambicije koje su se sad formalizovale, to je već druga stvar“, kazao je Joković.

Joković ostavlja beranskom opštinskom odboru SNP-a da odluče kada će da počnu pregovori.

„SNP nije militaristička partija ili vojnički ustrojena partija. Lokalni nivo će odrediti kada će otpočeti pregovori – to je na opštinskom odboru i na predsjedniku opštinskog odbora. Oni odlučuju kad će razgovarati, SNP sa državnog nivoa se nikad nije miješao u lokalne odbore. U našoj stranci je po ovom pitanju demokratija. Na subjektima koji su učestvovali na beranskim izborima je inicijacija dogovora, hoće li to biti SNP ili neko drugi, odluka je na njima. Oni će o tome razmišljati, a partija na državnom nivou imaće druge obaveze“, zaključio je on.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.