Категорије
СНП

На функцији предсједника општине намјеравам да будем до локалних избора, а онда идем у пензију, рекао је јуче Бајагић „Дану“.

Након 24 године, Мијушко Бајагић ће функцију предсједника Општине Плужине напустити у јуну. У фебруару ове године напунио је 67 година чиме је стекао право на старосну пензију, а очекивања његових политичких противника била су да ће одмах потом „ослободити“ функцију првог човјека Плужина, на коју је као кадар Социјалистичке народне партије (СНП) изабран далеке 1998. године.

СНП, иначе, од тада има континуирану власт у Плужинама и до прије неколико година тај поддурмиторски град био је међу ријеткима у Црној Гори гдје је владала једна опозициона партија, а редовни локални избори слиједе 5.јуна.

-На функцији предсједника општине намјеравам да будем до локалних избора, а онда идем у пензију, рекао је јуче Бајагић „Дану“.

Слободан Делић наслиједиће Бајагића

Иако су локални избори за нешто више од мјесец дана, ниједна политичка партија у Плужинама још није започела кампању. Бајагић је „Дану“ казао да се СНП припрема, а кампању ће почети након 1.маја. На питање да ли је партија која у Плужинама има апсолутну власт већ одредила његовог наследника истиче да ће то бити Слободан Делић, директор Парка природе „Пива“ од оснивања и предсједник Општинског одбора СНП-а у Плужинама. На локалним изборима одржаним маја 2018. године у Плужинама је од 2.544 уписана бирача гласало 2. 170, од чега је важећих листића било 2. 141. За СНП, чији је носилац одборничке листе био Бајагић, гласала су 1.143 бирача, чиме је та партија од укупно 30 мандата у локалној скупштини добила 16.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.