Категорије
СНП

Ministar Šćekić: Na računu za COVID pet miliona eura; Sredstva će biti iskorišćena za unapređenje zdravstvenog sistema CG

“Ta sredstva će biti iskorišćena za unapređenje zdravstvenog sistema Crne Gore”, kazao je ministar Šćekić

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić na današnjoj sjednici Vlade,  saopštio je da na računu za COVID gdje su građani prikupljali sredstva kako bi pomogli zdravstvenom sistemu Crne Gore ima oko pet miliona eura.

Radi se o značajnoj informaciji koju je potrebno podijeliti, obzirom na to da javnost duži vremenski period nije znala šta je sa tim sredstvima koja su prikupljana iz humanitarnih razloga kako bi se ublažile posledice pandemije. Mi smo kroz reviziju koju je sprovela DRI došli do određenih informacija da se u određenoj banci (o toj i drugim pojedinostima ćemo kasnije na Savjetu opširnije govoriti) nalazi oko pet miliona eura“ kazao je ministar zdravlja.

Istakao je da  je zdravstvenom sistemu mnogo toga potrebno i da se mora početi sa realizacijom, prije svega infrastrukturnih projekata, a onda dalje do kupovine potrebnih aparata kako bi naš zdravstveni sistem i određene zdravstvene ustanove normalno funkcionisale.

Iz tog razloga je i predložen Savjet, kako bi se prikupljena sredstva mogla pravilno usmjeriti, prije svega na poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga i unapređenja zdravstvenog sistema Crne Gore“ kazao je ministar Šćekić.

Na sjednici Vlade govorilo se i o rješavanju predloga određenih zakonskih rješenja, Šćekić je naglasio da je 43. Vlada opredijeljena i da će se zalagati za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Svjedoci smo da su institucije sistema počele kvalitetno da djeluju u tom pravcu, mi kao članovi Vlade dajemo punu podršku. Posebnu pažnju treba usmjeriti na Zakon o porijeklu imovine, kako bi započete radnje u pravcu borbe protiv kriminala i korupcije dobile svoj pravi epilog“ zaključio je Šćekić.

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.