Категорије
СНП

Đurović za ADRIU: Prioritet je da sa Srbijom izgradimo najkvalitetnije odnose

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović kazala je, u emisiji “Patriotske igre” na Adria televiziji, da građenje najkvalitetnijih mogućih odnosa sa Srbijom predstavlja prioritet, jer je to u interesu građana obje države.

Na konstataciju da predsjednicu Đurović od ranije prepoznaju kao Srpkinju iz Crne Gore, te da odnosi Crne Gore i Srbiji i dalje nisu na unaprijeđeni ona je odgovorila:

„Ja sam dobila kurtoaznu čestitku sadašnjeg predsjednika Skupštine Srbije Ivice Dačića povodom mog imenovanja. Poznato je da su u Srbiji nedavno održani izbori, kada bude konstituisanje njihovim institucija očekujem i vjerujem da će to biti među prvim susretima o bilateralnoj saradnji“, rekla je Đurović.

To je, dodaje ona, jedna snažna poruka da mi u Crnoj Gori treba i te kako da radimo na najkvalitetnijim odnosima sa našim najbližim susjedima.

„Svako zapostavljenje ili drugačije razumijevanje koje je bilo u nekom prethodnom periodu mora se prevazići i mora se ponovo uspostaviti na adekvatnom nivou. Trebamo graditi odlične odnose sa svim susjedima, naravno oni koji su najveći i najbliži i sa kojima dijelimo i veliki dio istorije zajedničke je nešto što predstavlja prioritet“, istakla je Đurović.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.