Категорије
СНП

Јоковић – Озан: Даље унапређење успјешне сарадње Турске и Црне Горе у пољопривредном сектору

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић примио је у посјету амбасадорку Републике Турске Њ.Е. Сонгул Озан

Амбасадорка Озан је пренијела срдачне честитке министру Јоковићу поводом именовања и изразила увјерење да ће се током његовог мандата даље јачати успјешна сарадња и односи, истакавши да је управо Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде приорететан ресор за сарадњу двије пријатељске земље.

Говорећи о доприносу Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (TIKA) кроз реализацију пројекта Њ. Е. амбасадорка Турске у Црној Гори Сонгул Озан је нагласила пуну посвећеност и даље опредељење Агенције ка подршци пољопривредним произвођачима у Црној Гори.

Истакнуто је да Црна Гора има огроман инвестициони потенцијал, те да су бројне инвестиције турских инвеститора већ реализоване, као и да постоји велико интересовање за нове инвестиције у области пољопривреде, посебно кад је у питању органска производња.

Министар Јоковић се захвалио на срдачним честиткама и досадашњој подршци и истакао да ће се радити на додатном јачању сарадње на обострану корсит и задовољство.

Саговорници су се сагласили да постоји велики простор за даље унапређење односа те да ће у наредном периоду интензивирати сарадњу у областима од заједничког интереса у циљу инвестиција у ове секторе у Црној Гори.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.