Категорије
СНП

KOVAČ-RAJNKE: SNAŽNA SARADNJA U OBLASTIMA VLADAVINE PRAVA I REFORME PRAVOSUĐA

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke, posjetila je ministra pravde, Marka Kovača i tom prilikom mu čestitala na preuzimanju dužnosti uz poruku da SAD ostaje snažno privržena u pružanju podrške Ministarstvu pravde na putu ka ostvarenju daljeg napretka u oblasti vladavine prava i reformi pravosudnog sistema Crne Gore.

Ministar Kovač zahvalio je ambasadorki na posjeti i čestitkama, kao i na dosadašnjoj saradnji i podršci koju su SAD pružale Crnoj Gori u prioritetnim oblastima iz nadležnosti Ministarstva pravde, uvjeren da će međusobna saradnja i razmjena iskustava u narednom periodu biti još intenzivnija.

Posvećenost nastavku ključnih reformi na putu ka daljem dostizanju demokratskih vrijednosti u oblasti vladavine prava bila je ključna tema današnjeg sastanka ambasadorke SAD i ministra pravde, uz obostranu želju da međusobna saradnja i razmjena iskustava doprinesu daljem napretku Crne Gore na putu osnaživanja crnogorskih pravosudnih organa.

NJ.E. Rajnke je naglasila da će SAD i dalje nastaviti da podržavaju Crnu Goru na putu reformi, ističući posebno važnost međusobne saradnje na polju edukacije nosilaca pravosudnih funkcija u Crnoj Gori sa ciljem osnaživanja institucionalnih kapaciteta crnogorskog pravosuđa.

Ministar Kovač je posebno istakao da će, osim postizanja napretka u ključnim oblastima vladavine prava i pravne sigurnosti, jedan od prioriteta Ministarstva pravde biti izgradnja Palate pravde čime bi se riješili dugogodišnji problemi smještajnih kapaciteta crnogorskog pravosuđa, izrazivši nadu da će SAD  znati da cijene i podrže značaj realizacije tog projekta u svijetlu ukupnih prijateljskih i partnerskih odnosa dvije države.

Sastanak je zaključen uz zajedničku poruku da će u narednom periodu biti nastavljena intenzivna partnerska saradnja SAD i Crne Gore uz čvrsto uvjerenje da će crnogorsko društvo napraviti značajne korake na putu ka dostizanju zavidnih rezultata u oblastima vladavine prava i pravne sigurnosti.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.