Категорије
СНП

Турска амбасадорка посјетила министра правде

Изазови транзитног и међународног криминала, борба против тероризма и процес интегрисања у европску заједницу била су кључна питања покренута на данашњем састанку између министра правде, Марка Ковача и турске амбасадорке у Подгорици, Њ.Е. Сонгул Озан (Сонгüл Озан).

Ковач је увјерио амбасадорку у поузданост Црне Горе као партнера и том приликом казао да ће борба на међународном плану остати заједничка. У том циљу, Министарство правде ће радити на јачању међународноправне сарадње са Републиком Турском.

Саговорници су исказали мотивацију за побољшањем кооперације и на практичном нивоу. Постоји спремност да, уз подршку Турске Агенције за међународну сарадњу у Црној Гори (ТИКА), буду покренути заједнички пројекти који ће послужити црногорским и турским челницима правосудних институција да размијене искуства и наставе професионално усавршавање.

Осим тога што двије државе дијеле многе културно-историјске вриједности, имају и заједничке намјере када се ради о интегрисању у ЕУ. Из тог разлога, министар Ковач препознао је значај још снажније међусобне подршке коју и турска и црногорска страна морају одржавати.

Поред министра Ковача, турске амбасадорке Озан и државног секретара Божовића, састанку је са турске стране присуствовао и савјетник за унутрашње послове, Сердар Долу.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.