Категорије
СНП

Damjanović sa Popom: Stabilne javne finansije primarne u izazovnom periodu

Stabilnost javnih finansija jedan je od primarnih ciljeva, naročito u svijetlu globalnih izazova, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija, mr Aleksandra Damjanovića i šefice Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Oane Kristine Pope.

Damjanović je naglasio da je jedan od prioriteta kvalitetnija saradnja sa EU, podsjećajući na uključenost Ministarstva finansija za većinu pregovaračkih poglavlja.

„Fokus je i da se unaprijede nadzor i kontrola upotrebe sredstava iz EU fondova“, naglasio je Damjanović.

Ministar je, navodeći prioritete rada, istakao i opredijeljenost za kontinuirano sprovođenje socio-ekonomskih reformi,kao i to da se u narednih mjesec sagleda stanje državnog duga te kreira dalja politika.

Popa je, kako navode u saopštenju, ocijenila da Ministarstvo finansija ima stratešku ulogu uvođenju ekonomskogdijaloga sa EU, dodavši da očekuje nastavak konstruktivnog dijaloga u sprovođenju ključnih reformi.

„Ambasadorka Popa je zahvalila ministru na konstruktivnom razgovoru i izrazila spremnost da zajedničkim naporima i intenziviranom saradnjom doprinesu održivosti i stabilnosti javnih finansija“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva finansija.

Izvor: https://www.portalanalitika.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares